“32 χρόνια είχα να σας δω. Ομορφύνατε” είπε με χαμόγελο ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο κοινό του Πόρου, στη συναυλία του Σαββάτου (1/9/2018) στον απίστευτα ειδυλλιακά, Ρώσικο Ναύσταθμο. 

Εσύ, πάλι, Βασίλη δεν άλλαξες καθόλου από τότε. Η ίδια φωνή, η ίδια ενέργεια. Το μόνο που άλλαξε από τότε ήταν το ρεπερτόριο σου. Εμπλουτίστηκε με μουσικά διαμάντια που γαλούχησαν νέες γενιές στη μουσική σου. Σε θυμάμαι από την πρώτη σου επίσκεψη στο γήπεδο του Πόρου, το 1986, τότε που βρισκόσουν στη “Διαίρεση”. Ο χρόνος δεν πέρασε από πάνω σου. Στη συναυλία του Ρώσικου Ναύσταθμου την 1η Σεπτεμβρίου, είδα αρκετούς ντόπιους που βρέθηκαν στην πρώτη σου συναυλία. Είδα και τα παιδιά τους εκεί αλλά και μερικά… εγγόνια…

Παρά τον αρχικό “λόξιγκα” με τις διακοπές τροφοδοσίας από τη γεννήτρια, η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στον Ρώσικο Ναύσταθμο, θα μείνει στην ιστορία του νησιού, ως η μεγαλύτερη συναυλία από προσέλευση κόσμου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 2.500 ανθρώπους.

Μια συναυλία με παλμό και συγκίνηση, που θα μείνει αξέχαστη, καθώς κατάφερε να ενώσει τους έφηβους με τους ηλικιωμένους, τους ροκάδες με τους λαϊκούς. Μια συναυλία που χάρισε μια αξέχαστη εμπειρία στα μικρά παιδιά, που στους ώμους των πατεράδων τους, χάζευαν με ανοιχτό το στόμα…

Μια συναυλία που μπορούσες να την απολαύσεις είτε καθισμένος σε μια από τις χιλιάδες καρέκλες που είχε τοποθετήσει ο Δήμος Πόρου, είτε όρθιος, χορεύοντας στην “αρένα” δίπλα σε εκείνους που αρνούνται να μεγαλώσουν.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, συνοδευόμενος από τους εξαιρετικούς συνεργάτες του, ερμήνευσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πλούσιας καριέρας του. Τραγούδια για τον άνθρωπο, την κοινωνία, την ανατροπή, τους προβληματισμούς, τον έρωτα. Άσιμος, Λοΐζος, Καββαδίας, Μικρούτσικος, Νικολακοπούλου, Ζουγανέλης, Μάνου. Οι μουσικοί σύντροφοι του, στη 45χρονη πορεία του, “παρέλασαν” το κοινό του Πόρου, με “μαέστρο” τον ίδιο τον Βασίλη.

Ακούσαμε συγκινητικές ερμηνείες όπως την “Όμορφη Πόλη” του Θεοδωράκη και την “Μαμά”. Εκρηκτικά ποτ πουρί με το “Ελλάς” και τα “Χαιρετίσματα”. Θεματικές παρεμβάσεις με Νικόλα Άσιμο και Νίκο Καββαδία.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου είναι ο καλλιτέχνης που διατηρεί ένα ζηλευτό δέσιμο με το κοινό του. Για χάρη του, ταξιδεύουν στις συναυλίες του οι φανατικοί φίλοι του, είτε οργανωμένα, είτε ξεχωριστά. Η συναυλία στον Πόρο, αποτέλεσε ένα ιδιότυπο reunion για ποριώτες όλων των γενεών, που άρπαξαν την ευκαιρία της συναυλίας και επέστρεψαν στο νησί για να δουν τον Βασίλη με τους φίλους τους.

Πιο δίπλα, στη φωτισμένη θάλασσα, δεκάδες βάρκες και σκάφη, παρακολουθούσαν τη συναυλία εν πλω. Στους γύρω λόφους, δεκάδες ρομαντικοί κατάκτησαν την γενικότερη εικόνα από τον πανέμορφο όρμο του Ρώσικου. Κοινός παρανομαστής όλων: Η αγάπη για τη φωνή του Παπακωνσταντίνου.

40511282_1952504744788184_3199079843232743424_n

Η συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου διοργανώθηκε από τον Δήμο Πόρου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας”.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε τον Πόρο με την ακόλουθη φράση: “Παιδιά, μην περιμένουμε άλλα 32 χρόνια για να ξανανταμωθούμε…”.

Όχι Βασίλη, δεν πρέπει.

 

Πηγή: saronicmagazine.com