Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Δήμου Πειραιά, το οποίο αποτελεί τον σημαντικότερο  θεσμό  μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη μας.

Από το σχολικό έτος 2018-2019, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά  ενισχύοντας την κοινωνική  του πολιτική, θα παρέχει είκοσι υποτροφίες φοίτησης στα τμήματά του, που θα αφορούν σε σπουδαστές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και αριστούχους σπουδαστές.

Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

Επίσης, η συμμετοχή στα μουσικά σύνολα του Π.Μ.Κ.Π. (κιθαριστική ορχήστρα, ορχήστρα εγχόρδων και παιδική χορωδία) είναι δωρεάν για όλους τους σπουδαστές του Ωδείου.

Στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Πειραιά και του Ι.Ε.Κ. Όμηρος, θα παραχωρηθούν σε τρεις σπουδαστές του Π.Μ.Κ.Π. υποτροφίες φοίτησης στις σχολές του Ι.Ε.Κ. Όμηρος.

 

Η  Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της τόνισε πως το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά – Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μουσικές σπουδές στην πόλη του Πειραιά. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι διότι από την αρχή της θητείας μας, η ανταπόκριση των μαθητών στο κάλεσμα μας είναι σημαντική. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των σπουδαστών,  γεγονός που αποδεικνύει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στην πόλη μας στον τομέα των μουσικών σπουδών», τόνισε η κα Αντωνάκου. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. αναφέρθηκε και στα κοινωνικά κριτήρια που για ακόμα μια χρονιά προσφέρει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά στις εγγραφές, λέγοντας πως είναι σημαντικό να  παρέχονται οικονομικές ελαφρύνσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Τέλος, η κα Αντωνάκου κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική να αναζητήσουν πληροφορίες και να επιλέξουν από μια πληθώρα μουσικών μαθημάτων υψηλού επιπέδου του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

 

Στο Ωδείο θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

 

Κλασσικό τμήμα (Βιολί, Βιολοντσέλο, Κιθάρα, Κλαρινέτο, Μονωδία - Κλασσικό τραγούδι, Μελοδραματική, Πιάνο, Σαξόφωνο, Τρομπέτα, Φαγκότο, Φλάουτο)

Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής (Λαούτο, Ούτι, Κρητική Λύρα, Παραδοσιακό Βιολί)

Εργαστήρι Λαϊκής Μουσικής (Μπουζούκι, Πιάνο, Τραγούδι)

Εργαστήρι Μοντέρνας Μουσικής (Ακουστική - Ηλεκτρική Κιθάρα, Μπάσο, Αρμόνιο, Ντραμς)

Τμήμα Ανώτερων Θεωρητικών (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα, Ενορχήστρωση, Ενοργάνωση, Σύνθεση)

Βυζαντινή Μουσική

Μουσικοκινητική Αγωγή (για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, σύμφωνα με το Σύστημα Orff)

Τμήμα Υποχρεωτικών Θεωρητικών (Θεωρία, Σολφέζ, Ακουστικά, Αρμονία, Ιστορία, Μορφολογία, Οργανογνωσία)

Τμήμα προετοιμασίας για εισαγωγή στα Μουσικά σχολεία και Τμήματα Μουσικών Σπουδών των Α.Ε.Ι.

Τμήμα Μουσικής Δωματίου

Τμήμα Μουσικών Συνόλων

Τμήμα Μαθητικής Χορωδίας

 

·                     Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά

·                     Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

 

Για τις εγγραφές

Ώρες λειτουργίας γραμματείας: 10.00 – 21.00 (Δευτέρα με Παρασκευή)

Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιάς

210 4205663.

e-mail: [email protected]

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Μαστοράκης

Διευθυντής Μουσικών εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης

Για το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Ιδρύθηκε στα πρότυπα Μουσικής Ακαδημίας και αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου που παρέχει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών (πτυχία και διπλώματα) με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Αποτελεί ένα εκπαιδευτήριο πλήρως εναρμονισμένο στη διδασκαλία της μουσικής τέχνης και επιστήμης. Ελέγχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  όσον αφορά τα προσόντα του προσωπικού (απόφοιτοι ωδείων και πανεπιστημίων με σαφή  εξειδίκευση στο αντικείμενο που διδάσκουν), τη διδασκόμενη ύλη, τα επίπεδα σπουδών και τους τίτλους που λαμβάνουν οι απόφοιτοι. Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται από τον εξοπλισμό που διαθέτει το Π.Μ.Κ.Π. και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που στεγάζεται.