Μυστικές συναντήσεις, φραξιονισµοί, ίντριγκες, υπόγειες συγκρούσεις και ατέλειωτα εσωκοµµατικά µαχαιρώµατα περιελάµβανε η διαδικασία που οδήγησε στην επιλογή του νέου γραµµατέα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πέρασε από αρκετά κύµατα έως ότου καταλήξει ο κ. Τσίπρας στον κ. Σκουρλέτη.

 

Για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός βρέθηκε προ τετελεσµένων γεγονότων, µε την έννοια ότι ο κ. Σκουρλέτης επιβλήθηκε από τη συµµαχία των «53+» µε τη λεγόµενη «τρόικα» του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποτελείται από τους Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη. Από τις αρχές του καλοκαιριού ο κ. Τσίπρας είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Ρήγα, εκτιµώντας ότι το κόµµα είναι σε ύπνωση και ο µόνος τρόπος να «ξυπνήσει» είναι η τοποθέτηση ενός στελέχους πρώτης γραµµής. Στο πλαίσιο αυτό, έπεσαν στο τραπέζι τα ονόµατα των δύο πιο στενών συνεργατών του, του Νίκου Παππά και του ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου.

Η πραγµατικότητα, ωστόσο, είναι πως οι δυο τους αλληλοεξοντώθηκαν, λόγω της πολύ κακής σχέσης τους, αλλά και των (νέων) συσχετισµών που επικρατούν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, οι δύο αυτές υποψηφιότητες προσέκρουσαν στις µαζικές αντιδράσεις της µεγάλης πλειονότητας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και ιδίως των ιστορικών στελεχών του κόµµατος.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το ΣΑΒΒΑΤΟ στα περίπτερα όλης της χώρας