Για 24 ώρες ή και περισσότερο χρονικό διάστημα θα σιγοκαίει η φωτιά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ενώ είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, αναγκάστηκε να επιστρέψει τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Φαίνεται ότι η κατάσταση ήταν σοβαρότερη από ό,τι είχε αρχικά φανεί και χάρη στην ετοιμότητα του πληρώματος, αλλά και τη σωστή λειτουργία των συστημάτων πυρόσβεσης, το ατύχημα δεν εξελίχθηκε σε δυστύχημα.

Πάντως, η εικόνα βελτιώθηκε το πρωί της Πέμπτης: Η φωτιά έχει περιοριστεί σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.

Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και άνοιξε ήδη ο καταπέλτης προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.

Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.