Ένας παίκτης «κόσμημα» όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο παγκόσμιο επίπεδο, με τον Ιβοριανό να έχει καταφέρει πολλά και σπουδαία πράγματα στην τεράστια καριέρα του.

Δεν χρειάζονται μεγάλες συστάσεις όταν αναφερόμαστε στον Γιάγια Τουρέ. Είναι ένας παίκτης «κόσμημα» για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο οποίος έχει, και συνεχίζει να προσφέρει πολλά με την ποιότητα και την εμπειρία του.

Ο Ιβοριανός μέσος σύμφωνα με τους Άγγλους βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, κάτι το οποίο αν συμβεί θα πρόκειται για μία μεταγραφή… βόμβα, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Ο 35χρονος αγωνίστηκε τη σεζόν 2005-06 στον Θρύλο και έδειξε την ποιότητα που διαθέτει. Το τεράστιο ταλέντο του δεν γινόταν να «κλειστεί» στο ελληνικό πρωτάθλημα, ωστόσο, ο Ιβοριανός είχε τονίσει ότι θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, όταν είχε αποχωρήσει.

Αυτό δείχνει και την αγάπη του προς το σύλλογο, στον οποίο άλλωστε βρήκε την ευκαιρία να δείξει σε όλη την Ευρώπη το ταλέντο του.

Ο διεθνής μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού στη συνέχεια, πήγε στη Μονακό, για να μπει έπειτα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, αλλά και της Μάντσεστερ Σίτι, όπου σημείωσε απίστευτα γκολ, έδωσε αμέτρητες ασίστ, χάρισε απίστευτο θέαμα και πανηγύρισε πάρα πολλούς τίτλους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τουρέ μετράει 118 εμφανίσεις με την Μπαρτσελόνα, όπου σημείωσε 6 γκολ, με 8 ασίστ, ενώ στους «πολίτες» έχει αγωνιστεί σε 316 ματς, έχοντας σκοράρει 79 φορές, με 50 ασίστ προς τους συμπαίκτες του. Στον Ολυμπιακό μέτρησε σε 29 αγώνες 3 γκολ και 1 ασίστ.

Αριθμοί που τρομάζουν όχι μόνο στο ελληνικό επίπεδο, αλλά στο κορυφαίο παγκόσμιο στερέωμα. Ο Τουρέ έχει καταφέρει μέσα από το παιχνίδι του να κερδίσει το σεβασμό, όλου του κόσμου, να θεωρείται ένας παίκτης εκ των κορυφαίων των τελευταίων ετών.

Όσο αναφορά τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ο Τουρέ πήρε το νταμπλ στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό, έχει σηκώσει 3 φορές το πρωτάθλημα στην ΠρέμιερΛιγκ με την Σίτι. Επίσης, έχει σηκώσει με τους «πολίτες» το Σούπερ Καπ, 3 Λιγκ Καπ, 1 FA Cup. Επιπλέον, με την Μπαρτσελόνα, σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League το 2008-09, 2 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Κύπελλο και 1 Σούπερ Καπ. Τέλος, με την εθνική του ομάδα αναδείχθηκε από το 11-14 κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο στην Αφρική το 2015 με την Ακτή Ελεφαντοστού.

Την περυσινή σεζόν μπορεί να μην είχε βασικό ρόλο στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ωστόσο, ήταν ενεργός, είχε χρόνο συμμετοχής, αγωνιζόμενος σε 17 αγώνες με τους «πολίτες».

Εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του Τουρέ, ο οποίος έχει κατακτήσει κούπες, έχει πετύχει σπουδαία επιτεύγματα στην καριέρα του και συνεχίζει να γράφει ιστορία με όποια ομάδα και αν αγωνίζεται.

Δείτε σε βίντεο μερικά από τα σπουδαία μέχρι στιγμής κατορθώματα του Τουρέ: