Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για την πόλη μας η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Εφήβων του 2021 στον Πειραιά, που ανακοινώθηκε χθες από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος κ. Κώστα Γκαντή, κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Handball Premier στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά παγκόσμιο πρωτάθλημα με  περισσότερους από χίλιους αθλητές, 32 ομάδες, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε: «Ήθελα πραγματικά και είχαμε  στόχο ως δημοτική αρχή στον Πειραιά, να φέρουμε στην πόλη μας μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Είναι μία πρόκληση να διοργανώσουμε στον Πειραιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του handball. Θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα τα καταφέρουμε», σημείωσε  ο κ. Μώραλης. 

Ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» να υποδεχτεί ο Πειραιάς  περίπου χίλιους αθλητές και 32 ομάδες σε αυτό το πρωτάθλημα. «Πρόκειται για περισσότερους από χίλιους αθλητές συν τους φιλάθλους και τις οικογένειες των παικτών και αυτό είναι σημαντικό για μία πόλη να τους υποδεχτεί, να τους φιλοξενήσει, να δημιουργήσει εκδηλώσεις τις ημέρες που κρατάει το πρωτάθλημα και να διαφημιστεί η πόλη του Πειραιά σε όλες τις χώρες που θα λάβουν μέρος», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι πριν δύο μήνες είχε μία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος κ. Γκαντή και την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ  κα Αντωνάκου και συζητήσαμε -όπως είπε- για το αν μπορούσε ο Πειραιάς να υποδεχτεί το 2021 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων.

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο τόνισε ότι είναι χαρούμενος, γιατί βλέπει μία Ομοσπονδία που λειτουργεί εύρυθμα. Επίσης, δήλωσε  χαρούμενος για την ομάδα του Ολυμπιακού, που μπήκε δυναμικά στο χάντμπολ και όπως είπε «ο Ολυμπιακός  θα συνεισφέρει στο άθλημα». Μάλιστα ο κ. Μώραλης  συμφώνησε  με τον κ. Παπασταμάτη της ΑΕΚ, ο οποίος ευχήθηκε να μπει και ο Παναθηναϊκός στο άθλημα. Παράλληλα, όμως, σημείωσε ο κ. Μωραλης  ότι με ιδιαίτερη χαρά βλέπει το χάντμπολ ότι είναι δυνατό στην περιφέρεια και πρέπει να διατηρηθεί αυτό.

Ο κ. Μώραλης τόνισε επίσης ότι ο Δήμος Πειραιά έχει μητροπολιτικά χαρακτηριστικά και θα αναλάβει τον κεντρικό ρόλο μαζί με όμορους δήμους, εφόσον υπάρχουν εγκαταστάσεις και βρεθούν τα κατάλληλα γήπεδα, προπονητήρια και θα βοηθήσει στη μεταφορά, στη διαμονή, στη διατροφή των αθλητών και όχι μόνο, για να διεξαχθεί αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο  Δήμαρχος   Πειραιά  επιπλέον είπε  ότι στη χώρα μας πολλά, γίνονται αργά και  οι διαδικασίες είναι δύσκολες ειδικά στο δημόσιο, αλλά όπως τόνισε «αν ξεκινήσουμε από το φθινόπωρο και δουλέψουμε σωστά με ομάδα εργασίας θα κάνουμε το καλύτερο και θα βγάλουμε  ασπροπρόσωπη και την Ομοσπονδία και τη χώρα μας και τον Πειραιά».

Τέλος ο κ. Μώραλης συνεχάρη την Εθνική ομάδα γυναικών στο beach handball για την κατάκτηση του χρυσού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βράβευσε τους καλύτερους αθλητές του χάντμπολ την περίοδο 2017-2018.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου.