Αποφασισµένος να διεκδικήσει µια θέση στην επόµενη Βουλή φαίνεται πως είναι πλέον ο δήµαρχος Παλαιού Φαλήρου, ∆ιονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στον Νότιο Τοµέα της Β’ Αθηνών. Ο ίδιος, έπειτα από συζήτηση που είχε µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφάσισε να κάνει το επόµενο βήµα ύστερα από τέσσερις τετραετίες στη δηµαρχία, όπου µάλιστα εξελέγη την τελευταία φορά, το 2014, µε το απίστευτο 66% από τον πρώτο γύρο, αφήνοντας τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση µε ποσοστό περίπου 12%.

Οι επίδοξοι διάδοχοι του νυν δηµάρχου είναι µέχρι στιγµής τρεις, αν και µόνο ένας το έχει δηλώσει δηµοσίως. Πρόκειται για τον Ανδρέα ∆ούµα, ο οποίος εκλέγεται δηµοτικός σύµβουλος από το 1986 και δύο φορές στο παρελθόν διεκδίκησε τη δηµαρχία µε «γαλάζιο αντάρτικο» ψηφοδέλτιο, συγκεντρώνοντας ποσοστά που κινήθηκαν στον πρώτο γύρο στο 6% µε 8%.

Ο έτερος υποψήφιος, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο οποίος είναι αντιδήµαρχος και µέχρι στιγµής δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του, θεωρείται βέβαιο, µόλις ο ∆ιονύσης Χατζηδάκης διευκρινίσει ότι σκοπεύει να είναι στα ψηφοδέλτια της Ν∆, πως θα προχωρήσει ανακοινώνοντας ότι θα διεκδικήσει τη δηµαρχία. Γύρω του αναµένεται να συσπειρωθεί το µεγαλύτερο κοµµάτι της κοµµατικής βάσης της Νέας ∆ηµοκρατίας, αλλά και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους.

Αλλωστε, στις τελευταίες εκλογές εξελέγη πρώτος δηµοτικός σύµβουλος, στηριζόµενος όχι µόνο σε κοµµατικές δυνάµεις. Πολύ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα της Βίκυς Ανδρικοπούλου, που επίσης είναι αντιδήµαρχος. Το µειονέκτηµά της είναι πως δεν προέρχεται από τα «σπλάχνα» της Νέας ∆ηµοκρατίας, όπως οι άλλοι δύο, και θα είναι δύσκολο να αντιπαρατεθεί µαζί τους. Ενδεχοµένως να υπάρξει και άλλη υποψηφιότητα, ωστόσο κοµβικό σηµείο αποτελεί το πού θα δώσει τη στήριξή του ο ∆ιονύσης Χατζηδάκης.

Το πιο πιθανό, πάντως, είναι, µε διακριτικό ή και µε πιο ευθύ τρόπο, να ενισχύσει την υποψηφιότητα Φωστηρόπουλου, κάτι που, αν συµβεί, δίνει µεγάλο προβάδισµα στον τελευταίο.