Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά πραγματοποίησε σήμερα ο κυβερνήτης του βραζιλιάνικου εκπαιδευτικού πολεμικού πλοίου «NE  BRAZIL»  Vagner Belarmino de Oliveira και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Δαβάκη.

Κατά τη συνάντηση,  συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις σχέσεις των δύο χωρών. Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Σε δήλωση του σχετικά με την επίσκεψη του εκπαιδευτικού πλοίου «NE BRAZIL», ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του στο λιμάνι του Πειραιά τα τελευταία πέντε χρόνια. Το πλοίο αριθμεί 220 άτομα πλήρωμα και 220 επιβάτες – εκπαιδευόμενους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Βραζιλίας.

Σε συνέχεια της δήλωσής του, σημείωσε πως αποτελεί τιμή για τον Δήμο Πειραιά να επισκέπτεται η αντιπροσωπεία του πλοίου το δημαρχείο, αμέσως μετά την άφιξή του στο λιμάνι και ενημέρωσε πως οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης, ανάμεσα στις δυο πλευρές, ήταν πολύ  ενδιαφέρουσες. Τον πλοίαρχο του εκπαιδευτικού πολεμικού πλοίου ξενάγησαν στους χώρους του δημαρχείου και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, ο κ. Δαβάκης μίλησε στον Κυβερνήτη του «NE BRAZIL» για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την πολιτιστική του ιστορία. Επίσης, έδωσαν πληροφορίες για τις τέσσερις ήμερες που θα παραμείνει το πλοίο στον Πειραιά, ποιά μέρη σε Πειραιά και Αθήνα μπορούν να επισκεφθούν οι επιβάτες του.

Τον πλοίαρχο συνόδευε ένας τελειόφοιτος σπουδαστής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.