Ο Γιώργος Αρβανιτίδης Υπεύθυνος της Κ.Ο. για την Ενέργεια και το Περιβάλλον, σχετικά με τα νέα προβλήματα διακοπής ρεύματος στην Ύδρα σε δήλωση του αναφέρει:

Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή σε ερώτησή μου για τα συχνά φαινόμενα διακοπών ρεύματος επεσήμαινα ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την εύρυθμη λειτουργία του δικτύου μεταφοράς και διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας και ζητούσα απαντήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις πρωτοφανής σε συχνότητα και διάρκεια βλάβες των δικτύων.

Είναι σαφές πλέον ότι το σύστημα ελέγχου και συντήρησης των δικτύων της χώρας πάσχει σε εγκληματικό βαθμό με τεράστιους κινδύνους για την οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Τα ερωτήματα παραμένουν αμείλικτα:

·           Πότε θα αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση της Ύδρας και γιατί έχουν περάσει 2 ημέρες ήδη χωρίς να έχουν μεταφερθεί γεννήτριες στο νησί;

·           Έγιναν, ποιοι και πότε οι απαραίτητοι έλεγχοι και συντηρήσεις στο εν λόγω υποθαλάσσιο καλώδιο;

·           Γιατί καθυστερεί ο εντοπισμός των βλαβών και η σχετική αναλυτική ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς;

Υπενθυμίζω τέλος, το τελευταίο ερώτημα της από 24.08.2018 Ερώτησής μου για το κατά πόσο ο κ. Υπουργός είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για ένα νέο εκτεταμένο και πιο επικίνδυνο black out για την Αθήνα ή άλλες περιοχές της χώρας και ποια επιπλέον μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, και στο οποίο αναμένω άμεσα την απάντησή του.