Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής (22/02) Τιμητικής Εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια ποιμαντορίας του κ. Σεραφείμ στη Μητρόπολη Πειραιά, που έλαβε χώρα στο κατάμεστο από Πειραιώτες και Πειραιώτισσες Δημοτικό Θέατρο της πόλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Βαγγέλης Μαρινάκης, πήρε τον λόγο.

Ο κ. Μαρινάκης εξήρε την προσωπικότητα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιά για την αδιάκοπη προσφορά του επί μία 10ετία στον πειραϊκό λαό, υπερθεματίζοντας παράλληλα το κύρος του και τον λόγο του, που μέσα από τα κυρήγματά του μεταφέρει τον λόγο του Χριστού χωρίς φόβο και πάθος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:

"Σεβασμιώτατε και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ υγεία και μακροζωία και να συνεχίσεις το τεράστιο έργο σου.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ σε δύο τεράστια προτερήματα:

Στην εργατικότητά σου.

Καθημερινά παράγεις ένα τεράστιο έργο για την Πειραϊκή Εκκλησία, για τον Πειραιά, για τους πολίτες, για τους πιστούς.

Και το δεύτερο, ο ανατρεπτικός σου λόγος, που πάντα έχει καλοπροαίρετα κριτήρια, λες τα πράγματα με το όνομά τους, ταράζεις τα ήρεμα νερά και έτσι ο απλός πολίτης, ο πιστός, καταλαβαίνει τί συμβαίνει γύρω του, τί μπορεί να περιμένει και τί μπορεί να κάνει.

Σεβασμιώτατε Σεραφείμ συνέχισε έτσι. Μην αλλάξεις τίποτα. Εμείς έτσι σε αγαπάμε και έτσι σε στηρίζουμε".

*** Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Σεραφείμ: "Σήμερα εκτελώ ένα χρέος τιμής προς Εκείνον... ο οποίος εμπνέει και οδηγεί τα διαβήματά μου" (ΦΩΤΟ)