Ενα ημίχρονο (το δεύτερο) ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό για να κάμψει την αντίσταση του Κόροιβου στην Αμαλιάδα, με τους Πρωταθλητές Ελλάδος να επικρατούν με το ευρύ  84-65 στο κλειστό της Ήλιδας.

Κορυφαίοι για τον Θρύλο, οι Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και Βασίλης Σπανούλης, ενώ θετικοί ήταν οι Κώστας Παπανικολάου και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Στην πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Δεν έπαιζε άμυνα και το... πλήρωσε με τους 20 πόντους που δέχτηκε από τον Κόροιβο. Ο Όντομ έδωσε μεγάλη ενέργεια και 6 συνεχόμενους πόντους τα δύο τρίποντα και... μάζεψε κάπως την κατάσταση. Πάντως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του και αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις του στον πάγκο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Θρύλος ως ένα σημείο σοβαρεύτηκε.Πρωταγωνιστής; Αυτός που τον… ξεκόλλησε στην αρχή. Με τον Όντομ λοιπόν να κάνει εξαιρετικό παιχνίδι (14 πόντους με 4/5 τρίποντα!), ο Ολυμπιακός μάζεψε τη διαφορά και προηγήθηκε μέχρι και με 15 πόντους (31-46) με το σερί του να φτάνει το 17-0! Οι ερυθρόλευκοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να διατηρηθούν μπροστά στο σκορ με διαφορά ασφαλείας.

Στο β μέρος τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα για την ομάδα του Πειραιά. Ο Κόροιβος έκανε απονενοημένες προσπάθειες για να μείνει κοντά στο σκορ (πότε ο Βασιλόπουλος και πότε ο Τρότερ) αλλά εκεί μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός πήρε το… όπλο του και η απόσταση έφτασε στο 35-53. Αργότερα ο Παπανικολάου με τρίποντο διαμόρφωσε το 40-56 και ο Κόροιβος με ένα επιμέρους 18-10 έκλεισε την περίοδο όντας στο σκορ οχτώ πόντους (58-66 υπέρ του Θρύλου).

Αυτή ήταν και η προσπάθεια των γηπεδούχων για την υπέρβαση. Κάπου εκεί έμειναν από δυνάμεις και ο Σφαιρόπουλος βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει κι άλλο το ροτέισον του.

Ο Σπανούλης συνέχισε με ένα ακόμη τρίποντο και ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 13-0 σερί για να πάει το σκορ στο 58-79 με τρίποντο του Οντομ. Το ματς είχε πλέον τελειώσει, με τον Ολυμπιακό ήδη να σκέφτεται την μονομαχία της Παρασκευής με την Μπαρτσελόνα, που είναι και από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην φετινή σεζόν αναφορικά με το μέλλον του στην Ευρωλίγκα.