Σαν σήμερα, πριν από δυο χρόνια, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 1-0 την Αρούκα στην Πορτογαλία για τα πλέι οφ του Europa League με διαιτητή τον Σλοβένο Σλάβκο Βίντσιτς. Είναι ο ρέφερι, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη φορά στο δρόμο των «ερυθρολεύκων», καθώς την Πέμπτη 23 Αυγούστου θα διαιτητεύσει το ματς με την Μπέρνλι στο Καραϊσκάκη, που είναι ο πρώτος για τα πλέι οφ του Europa League.

Μετά το Νταμίρ Σκόμινα (05/11/03, Ολυμπιακός Μπενφίκα 1-0 για τους ομίλους του Champions League), Ματέι Γιουνγκ (21/02/13, Ολυμπιακός-Λεβάντε 0-1 για τους «32» του Europa League), o Σλάβκο Βίντσιτς είναι ο τρίτος Σλοβένος ρέφερι, αυτός για δεύτερη φορά, που ορίζεται από την UEFA σε ματς των «ερυθρολεύκων». Ο Βίντσιτς γεννήθηκε στις 25/11/79 και γίνεται αντιληπτό πως βρίσκεται στη σκιά των δυο προαναφερόμενων. Δεν φαίνεται να έχει προοπτικές μεγαλύτερης εξέλιξης, ενώ ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της UEFA πριν από δυο χρόνια.

Ο Βίντσιτς, ο οποίος είναι διεθνής από το 2010, έχει σφυρίξει ΠΑΟΚ-Φιορεντίνα 0-0, στις 15/09/2016, για τους ομίλους του Europa League. Επίσης, στις 14 Οκτωβρίου 2011 ήταν διαιτητής τον εντός έδρας αγώνα της εθνικής Κ17 με την αντίστοιχη της Ισλανδίας (0-1) στην προκριματική φάση του Euro 2012. Συνολικά σφύριξε 58 διεθνείς αγώνες.

Πρώτος βοηθός του Βίντσιτς στο ματς Ολυμπιακος-Μπέρνλι θα είναι ο Τόμαζ Κλάντσικ, δεύτερος ο Αντράζ Κόβατσιτς, ενώ τέταρτος θα είναι ο Ράντε Ομπρέντοβιτς. Τη διαιτητική ομάδα από τη Σλοβενία θα βαθμολογήσει ο Νορβηγός Πέντερσεν.