Αυτό κι αν ήταν επίδειξη δύναμης. Ένας Ολυμπιακός που ακόμα δεν είναι έτοιμος, έκανε… πάρτι μέσα στην Ελβετία. Νίκησε με 3-1 τη Λουκέρνη και με συνολικό σκορ 7-1 προκρίθηκε στα πλέι οφ του Europa League. Μετά τη νίκη με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυριάρχησε και στην Ελβετία, δεν έδωσε δικαίωμα στην ομάδα του Ρενέ Βάιλερ να τον αμφισβητήσει και έκανε το «δύο στα δύο» στον 3ο προκριματικό γύρο. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Μπέρνλι-Μπασάκσεχιρ που είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη, με το πρώτο ματς να είναι ορισμένο να διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη στις 23/08. Μεγάλος πρωταγωνιστής ξανά ο Λάζαρος με 2 γκολ, σκόραρε και ο Γκερέρο.

Ίδια «συνταγή», ίδιος σκόρερ, διαφορετικό σκορ…

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε την ενδεκάδα του Ολυμπιακού σε σχέση με το πρώτο ματς. Ίδια πρόσωπα. Στο τέρμα ο Γιαννιώτης, αμυντική τετράδα από Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς και Τσιμίκα. Στο κέντρο, Μπουχαλάκης και Καμαρά, μπροστά τους οι Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος στις πτέρυγες και επιτελικός ο Φορτούνης, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Γκερέρο. Οι παίκτες του Θρύλου είχαν από την αρχή τον έλεγχο του ματς. Δημιούργησαν περισσότερες φάσεις για άλλη μια φορά, αλλά η διαφορά σε σχέση με το πρώτο ματς ήταν πώς αυτή τη φορά δεν ήρθαν τόσα πολλά γκολ όπως στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ακόμα και στα δοκάρια υπήρξε… ισοπαλία. Δύο από τον Φορτούνη στο Πειραιά, δύο δοκάρια και στο Swissporarera με τον Κώστα και συνέχεια, στην εξέλιξη της φάσης, με τον Λάζαρο. Στο 7ο λεπτό αυτή η φάση και το 0-1 δεν ήρθε νωρίς, όπως στον Πειραιά. Αλλά η αμυντική λειτουργία του Θρύλου ήταν ξανά καλή και η Λουκέρνη δεν μπορούσε να βγάλει καθαρές ευκαιρίες και να απειλήσει την εστία του Γιαννιώτη. Εδώ πρέπει να σταθούμε στη σταθερότητα του Μπουχαλάκη, αλλά και στον ανεβασμένο Καμαρά που έδειξε καλύτερα στοιχεία από το πρώτο ματς με τους Ελβετούς.

Ο Φορτούνης σταθερά «κεφάτος», ήταν ο ιθύνων νους του παιχνιδιού και της ανάπτυξης των «ερυθρολεύκων». Στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν δείχνει να έχει βρει τον παλαιό του, καλό εαυτό. Ο Κώστας είναι παίκτης που ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και όταν είναι καλά, δεν κάνει απλά τη διαφορά, αλλά ξεχωρίζει με την απόδοσή του. Έχοντας στα πλευρά του, τόσο τον Λάζαρο όσο και τον Ποντένσε, η τριάδα αυτή άλλαζαν συνεχώς θέσεις και έκαναν άνω-κάτω την αμυντική λειτουργία της Λουκέρνης. Σε αντίθεση με το πρώτο ματς οι δύο ακραίοι μπακ δεν έκαναν τόσο πολλές προωθήσεις. Αλλά όταν συμμετείχαν έκαναν τη διαφορά, όπως στο 23'. Εκεί όπου ο Ομάρ έκανε τη σέντρα και ο Λάζαρος με κεφαλιά πέτυχε το 0-1. Κι αν ο Γκερέρο ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο 27' θα είχε έρθει και το 0-2 και θα είχε τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίωρο.

Το έκαναν και στην Ελβετία…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε αντίστοιχα με εκείνο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και σκόραρε άλλα δύο γκολ μέσα σε 25 λεπτά. Ο Ποντένσε με το ταλέντο του και τη φαντασία του έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Ο βραχύσωμος Πορτογάλος εξτρέμ είναι βιρτουόζος της μπάλας και κάνει πολλά ωραία πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από τους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο, αυτή τη φορά ο Ντάνιελ είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Ομάρ. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο ο Νορβηγός ήταν στην δεξιά πλευρά κυρίαρχος και είχε μεγάλη συμμετοχή και στο επιθετικό παιχνίδι των «ερυθρολεύκων».

Ο Μαρτίνς, πάντως, έχει δουλέψει αρκετά στα στημένα φέτος. Κι αυτό φάνηκε και στη φάση του 59ου λεπτού. Κόρνερ του Φορτούνη, προβολή του Βούκοβιτς, δοκάρι, ο Μιράντα πρώτος στην μπάλα, ασίστ, και ο Λάζαρος το 0-2. Μια φάση που σίγουρα έχει γίνει αρκετές φορές στα προπονητικά διτέρματα των «ερυθρολεύκων». Όχι με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, αλλά με την ίδια λογική. Διότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να απειλούν στα στημένα. Το είδαμε ξανά και στη Λουκέρνη. Και όχι μόνο… Η φετινή ομάδα θα είναι πολύ αποτελεσματική στο επιθετικό τρανσίσιον. Κάτι που συνέβη τόσο στη φάση του 0-3 από τον Γκερέρο, όπως και σε άλλες αντεπιθέσεις των «ερυθρολεύκων».

Μετά το τρίτο γκολ ο Μαρτίνς έκανε το δοκιμές του. Έδωσε αρκετό χρόνο στον Ανσαριφάρντ, στην κορυφή της επίθεσης. Επίσης έβαλε στο ματς τον Τοροσίδη σε ρόλο αμυντικού μέσου, αντί του Καμαρά. Ήταν το διάστημα που η Λουκέρνη πίεσε λίγο και κατάφερε να βάλει το γκολ της τιμής, μειώνοντας σε 1-3. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν απείλησε σε άλλες φάσεις, ουσιαστικά, την εστία του Ανδρέα Γιαννιώτη. Το ματς έληξε με αυτό τον τρόπο και πλέον στον Ολυμπιακό περιμένουν τα νέα από την Αγγλία, για να μάθουν τον αντίπαλο στα πλέι οφ του Europa League.

Τα γκολ του αγώνα:

23' 0-1: Ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Ομάρ που κινήθηκε από τα δεξιά, ο Νορβηγός έκανε τη σέντρα και ο Λάζαρος με κεφαλιά «κάρφωσε» ξανά την Λουκέρνη.

 

59' 0-2: Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Φορτούνη, ο Βούκοβιτς με προβολή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Μιράντα πήγε πρώτος στην μπάλα, έδωσε την ασίστ για τον Λάζαρο που σκόραρε ξανά.

68' 0-3: Ένα-δύο Ποντένσε και Φετφατζίδης, σουτ του Πορτογάλου, ο Σάλβι έδιωξε προσωρινά και ο Γκερέρο πλάσαρε από κοντά.

82' 1-3: Αντεπίθεση για τη Λουκέρνη, ο Σερπφ έκανε το σουτ, ο Γιαννιώτης απέκρουσε προσωρινά και ο Ντεμασάι μείωσε το σκορ, με σουτ μέσα από την περιοχή.