Ακόμα ένα επεισόδιο με πυροβολισμούς κατά Ελλήνων ψαράδων στο Αιγαίο, το οποίο προηγήθηκε του περιστατικού στα ανοιχτά της Λέρου, αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ, o πρόεδρος των γρι- γρι Καβάλας Γιάννης Μανιός.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Μανιός: «Είχαμε ένα περιστατικό δυτικά της Σαμοθράκης προς τη Λήμνο, δύο μέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου όπου μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά, έπεσαν και πυροβολισμοί. Ο Έλληνας τράβαγε μπροστά με την μηχανότρατα, ήθελε να περάσει ο Τούρκος, ακολούθησε το φραστικό επεισόδιο και μετά ο Τούρκος τράβηξε όπλο και έριξε τρεις πυροβολισμούς και μια ριπή.»

Ωστόσο, το Λιμενικό Σώμα του συνέστησε να «μη δώσει έκταση» στο θέμα. «Το λιμεναρχείο είναι ενήμερο. Ο συνάδελφος ενημέρωσε αμέσως. Όμως η απάντηση που πήρε ήταν να μην πει τίποτα και να μην δώσει έκταση στο θέμα» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για συνεχείς καταγγελίες ψαράδων λόγω παρενόχλησης από τουρκικά αλιευτικά.

«Έχουμε καταντήσει γραφικοί βγαίνουμε στις ιστοσελίδες, στα κανάλια και τίποτα δεν γίνεται. Θα έχουμε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει μεγάλο επεισόδιο αν ξεφύγει κάποιος δικός μας» τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στα ανοιχτά της Λέρου, όταν ο τελευταίος επιδίωξε να κλέψει τον εξοπλισμό του πρώτου. Το Λιμενικό έφτασε στο σημείο μισή ώρα αργότερα ενώ στο μεσοδιάστημα ο Τούρκος ψαράς άνοιξε πυρ 6 φορές.