Την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην Ανατολική Αττική ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων.

Ήδη, έχουν αρχίσει οι καταθέσεις των συγγενών στα αστυνομικά τμήματα του Μαραθώνα και της Ραφήνας, μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας για την λήψη καταθέσεων από όσους επέζησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Παράλληλα, οι οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους ατη φονική πυρκαγιά ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής και καταθέτοντας μηνυτήριες αναφορές, ζητώντας την τιμωρία των υπευθύνων.

Χθες, ο αδελφός της ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ, με αίτηση του στον εισαγγελέα, ζήτησε μία σειρά εγγράφων, τα οποία όπως υποστηρίζει πρέπει να έχει στα χέρια της η δικαστική αρχή, προκειμένου να χυθεί φως στα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και για να αποφευχθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς.

Την ίδια ώρα, δύο εκ των οικογενειών θυμάτων, οι οποίες όρισαν πραγματογνώμονα τον αντιστράτηγο Ανδριανό Κορμπάτση, έχουν ήδη στα χέρια τους το πόρισμα του και αναμένεται να το καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς έχουν ωστόσο ορίσει και δικό τους πραγματογνώμονα από την Πυροσβεστική, ενώ αναμένουν τις συνομιλίες από τους ασυρμάτους τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς.