Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε ότι το 2018-19 θα είναι αρωγός της προσπάθειας που γίνεται από την αγγλική ένωση ποδοσφαίρου (EFL) με σκοπό να βοηθήσουν το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Prostate Cancer UK να συγκεντρώσει χρήματα και να αυξήσει την ενημέρωση – πρόληψη για την ασθένεια που σκοτώνει έναν άνδρα κάθε 45 λεπτά.

Η πρωτοφανής αυτή συμφωνία της ομάδας, η οποία ακολουθεί μια επιτυχημένη εξαετή συνεργασία της οργάνωσης Prostate Cancer UK και της EFL, έχει φυσικά «αγκαλιαστεί» θερμά τόσο από τους οπαδούς όσο και από το τεχνικό επιτελείο του συλλόγου -συμπεριλαμβανομένου του προπονητή Άϊτορ Καράνκα.

«Το έργο της Prostate Cancer στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες εποχές ήταν εξαιρετικό. Είναι σημαντικό να γνωρίζει η ποδοσφαιρική κοινότητα τον κίνδυνο αυτής της θανατηφόρας νόσου. Ακούγοντας ότι ένας άνδρας πεθαίνει κάθε 45 λεπτά από αυτή την ασθένεια είναι συγκλονιστικό. Πρέπει να το διαδώσουμε γι ‘αυτούς τους άνδρες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα- γι’ αυτό είναι σημαντικό για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου να έρθουν μαζί μας για να στηρίξουμε αυτή την οργάνωση στην προσπάθειά της να σταματήσει τον θανατηφόρο καρκίνο του προστάτη» δήλωσε ο έμπειρος κόουτς. 

Ο Jake Martens, Διευθυντής ποδοσφαιρικών προγραμμάτων στον Καρκίνο του Προστάτη (Prostate Cancer), δήλωσε: «Με το να μεταφέρουμε τον καρκίνο του προστάτη στις κερκίδες δίνει στους φίλους του ποδοσφαίρου την ευκαιρία να ασχοληθούν με αυτό που μπορεί να θεωρηθεί αρχικά ως τρομακτικό θέμα στην άνεση του οικείου τους περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα οικοδομούν μία σχέση εμπιστοσύνης και εξοικειώνονται με την φιλανθρωπία».

«Μέσω αυτών των συνεργασιών, ο Καρκίνος του Προστάτη θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη δύναμη του ποδοσφαίρου για να αυξήσει τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων, προσεγγίζοντας τους άνδρες που έχουν υψηλότερο κίνδυνο και υποστηρίζοντας τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη».

* Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο κοινός καρκίνος στους άνδρες. Ένας άνθρωπος πεθάνει από καρκίνο του προστάτη κάθε 45 λεπτά στο Ηνωμένο Βασίλειο – αυτό σημαίνει ότι είναι πάνω από 11.800 άνδρες ετησίως. Με βάση τις τρέχουσες τάσεις, αν αγνοήσουμε τον καρκίνο του προστάτη και δεν κάνουμε τίποτα, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε πάνω από 14.500 άνδρες ετησίως έως το 2026! Τα χρήματα που θα αντληθούν από την εταιρική σχέση θα συμβάλουν στην «αλλαγή της επιστήμης» και θα σπάσουν τα τρία βασικά ζητήματα της διάγνωσης, της θεραπείας και της πρόληψης, τα οποία έχουν παραμείνει άλυτα για πολύ καιρό. Επίσης, θα βοηθήσει στην παροχή υποστήριξης και ενημέρωσης σε όσους επηρεάζονται από την ασθένεια.

Η Prostate Cancer ιδρύθηκε το 1996 από τον καθηγητή Jonathan Waxman και είναι ο πρώτος εθνικός οργανισμός για τον καρκίνο του προστάτη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος της είναι να βελτιώσει τη θεραπεία και την φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από την ασθένεια, να αυξήσει τις επενδύσεις σχετικά με έρευνες και να διευρύνει τη δημόσια ευαισθητοποίηση μιας μακρά παραμελημένης νόσου.

«Συμπαίκτες» της Νότιγχαμ θα είναι επίσης η Ντέρμπι Κάουντι, η ΚΠΡ και η Μίλγουολ.