πικίνδυνα παιχνίδια παίζουν και πάλι οι Τούρκοι στο Αιγαίο, την ώρα που η οικονομία τους βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς και την απόπειρα εμβολισμού ελληνικού σκάφους από τουρκικό αλιευτικό έχουν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές.

Οι Έλληνες ψαράδες που ενεπλάκησαν στο περιστατικό της Κυριακής κατήγγειλαν πως οι Τούρκοι αλιείς πυροβόλησαν προς το μέρος τους έξι φορές, οι τέσσερις εκ των οποίων ήταν κατά ριπάς. «Ήταν συνολικά έξι. Δεν ήταν ευθεία βολή αλλά πυροβολισμοί έπεσαν. Οι δύο ήταν 'μπαμ-μπαμ' και οι τέσσερις κατά ρυπάς» είπε τη Δευτέρα ένας από τους ψαράδες. 

Δεν είναι διόλου τυχαία η χρονική στιγμή που επέλεξε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου να στρέψει τα πυρά του κατά της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου. Ο ίδιος κατηγόρησε Αθήνα και Λευκωσία για... επιθετική στάση απέναντι στην Τουρκία, ενώ υποστήριξε πως η Ελλάδα κάνει περίεργα πράγματα «παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν πάντα δίπλα στην Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της».

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες ενέργειες. Όμως, όπως λένε, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι εκτός ελέγχου καθώς έχει αυξηθεί σε επικίνδυνο βαθμό η τουρκική προκλητικότητα.

Μιλώντας σε εκπομπή του Epsilontv ένας από τους ανθρώπους που ήταν στο περιστατικό κάλεσε τις Αρχές να λάβουν μέτρα: «Αν δεν έχει γίνει κάτι σε κεντρικό επίπεδο, τότε θα βγούμε με όλους τους συναδέλφους με 100 καΐκια ανοιχτά στη θάλασσα και θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας σημείωσε χαρακτηριστικά» ο Κ.Τσίφτης.

Εν τω μεταξύ, σε νέο βίντεο που παρουσίασε το Protothema.gr ακούγονται ιδιαίτερα προσβλητικοί χαρακτηρισμοί των Τούρκων κατά των Ελλήνων ψαράδων. «Φώναξαν στον ασύρματο 'I am turkish fishing boat, f@@k off' (Είμαι τουρκικό αλιευτικό, άντε γαμ@@@@@@)» κατήγγειλε ένας ψαράς.

Από την πλευρά του το Λιμενικό Σώμα σε ανακοίνωσή του δηλώνει ότι διερευνά τις καταγγελίες που έγιναν στη Λέρο.