Ο Δήμος Πειραιά, θέλοντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών προκειμένου να παραμείνουν στην πόλη, λειτουργεί περίπτερο στο τέρμιναλ κρουαζιέρας, εντός του ΟΛΠ. Καθημερινά με τα κρουαζιερόπλοια, καταφθάνουν στον Περαιά χιλιάδες τουρίστες για να επισκεφθούν  τη χώρα μας. Στο περίπτερο του Δήμου Πειραιά,  οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

Καθημερινά, εθελοντές του Δήμου Πειραιά, μοιράζουν στους χιλιάδες επισκέπτες τον ανανεωμένο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus”. Επιπλέον για πρώτη φορά φέτος, προσφέρονται στους τουρίστες μπλουζάκια από την τουριστική καμπάνια του Δήμου «Destination Piraeus», τα οποία αποτελούν δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς τον Δήμο.

Ταυτόχρονα, εκτός από το έντυπο υλικό, οι τουρίστες ενημερώνονται για το site και τις εφαρμογές του «Destination Piraeus», μέσα από τις οποίες μπορούν να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές της πόλης. Η ανταπόκριση είναι άκρως θετική, θέλοντας να ανακαλύψουν τον Πειραιά, τα αξιοθέατά του και να γευτούν τις ομορφιές του. 

Μαθαίνουμε, ότι η τουριστική προβολή της πόλης του Πειραιά, θα συνεχίστει όλο το καλοκαίρι και όσο εξελλίσσεται ο τουρισμός μέσω της κρουαζιέρας.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια θετική πρωτοβουλία, η οποία  έχει ως στόχο να αναδείξει τις ομορφιές του Πειραιά, μια πόλη η οποία πρέπεει και  μπορεί να αποτελέσει έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό, συνδυάζοντας διασκέδαση και πολιτισμό. Η εικόνα του Πειραιά αλλάζει μέρα με τη μέρα προς το καλύτερο και θα γίνει ακόμα πιο ελκυστική όταν ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα και αλλάξει η εικόνα της πόλης προς το καλύτερο.