Ασφυκτική είναι η κατάσταση στον Πειραιά με περίπου 4.000 πρόσφυγες να έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι, μη μπορώντας να ταξιδέψουν για την Ειδομένη.

Από τα ξημερώματα έχουν φτάσει στον Πειραιά τα πλοία "Ελευθέριος Βενιζέλος", "Αριάδνη" και "Blue Star ΙΙ", από Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, μεταφέροντας εκατοντάδες πρόσφυγες, οι οποίοι επιθυμούν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να φτάσουν στα σύνορα. Το εισιτήριο κοστίζει 50 ευρώ για τους ενήλικες και 25 για τα παιδιά.

Η Τροχαία, ωστόσο, εξαιτίας της κυκλοφοριακής συμφόρησης που έχει δημιουργηθεί γύρω από τους δρόμους του λιμανιού, δεν επιτρέπει την επιβίβαση στα περίπου 50 λεωφορεία, που θα φτάσουν στα σύνορα.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο μεταφέρθηκαν το Σάββατο 20/02 με το διασωστικό σκάφος "Topaz Responder" που ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση 300 μετανάστες και πρόσφυγες που είχε φθάσει στο Καστελόριζο από τα τουρκικά παράλια. Άλλοι 495 επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" με προορισμό τον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες 100 μετανάστες και πρόσφυγες εξακολουθούν να παραμένουν στον αστυνομικό σταθμό του νησιού και πρόκειται να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και αυτοί με προορισμό τον Πειραιά.