Eγκαινιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, η βιογραφική έκθεση του Αλέκου Φασιανού με τίτλο «ο Φασιανός στη Γαλλία» σε επιμέλεια και φροντίδα της κόρης του Βικτώριας Φασιανού, που σηματοδοτεί τα 50 χρόνια δημιουργίας του ζωγράφου στην πολιτιστική σκηνή της Γαλλίας.

Υπέροχα έργα κυριάρχησαν στην αίθουσα του ΙΑΜΥ, και το μοναδικό προσωπικό ύφος του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, αναδύθηκε μέσα από αφίσες, εικόνες, γλυπτά, έντυπο υλικό και εντυπωσιακά έργα, που καθήλωναν με την δύναμή τους τον επισκέπτη.

Στην εκδήλωση, μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την Ύδρα, μίλησε για τον Αλέκο Φασιανό, που για 3η φορά παρουσιάζει έργα στο νησί, (2001, 2011, 2018), η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου η οποία έκανε μια σύντομη περιγραφή της έκθεσης, των έργων και του εξαιρετικού καλλιτέχνη. Τον ευχαρίστησε δε θερμά για την τιμή που κάνει στο μουσείο ο ίδιος, εκθέτοντας στον χώρο τους, επιδίδοντάς του, το μουσειακό αντίγραφο, τη ρωσική αυτοκρατορική βούλα.

Για τον Αλέκο Φασιανό μίλησε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης ο οποίος αναφέρθηκε ευχαριστώντας τον μεγάλο δημιουργό για την τιμή που κάνει ο σπουδαίος εικαστικός να εκθέσει στην Ύδρα τα μοναδικά του έργα. Τα οποία θα έχουν την χαρά να δουν για αρκετό διάστημα πάρα πολλοί επισκέπτες.

Τέλος τον λόγο έλαβε η κόρη του Αλέκου Φασιανού, Βικτώρια, η οποία επιμελήθηκε με αμέριστο ενδιαφέρον την έκθεση του πατέρα της, επισημαίνοντας ότι τον τελευταίο καιρό συγκεντρώνει υλικό από τη μεγάλη και πολυσήμαντη πορεία του Αλέκου Φασιανού. Η Βικτώρια Φασιανού ευχαρίστησε για την πολύτιμη βοήθεια τον εικαστικό Αλέξη Βερούκα.

Έξω από το Μουσείο προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους άφθονα εδέσματα και ποτά.

Η έκθεση έγινε στο πλαίσιο της Γαλλικής Εβδομάδας που οργανώνει ο Δήμος Ύδρας με φορείς και συλλόγους του νησιού και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου.

 

Πηγή: fonitisydras.com