Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία κλασσικού τραγουδιού με τίτλο “Καποδιστριακές Συναντήσεις” την Τετάρτη 1 Αυγούστου, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο.
Στα πλαίσια του Poros Arts Festival 2018, πέντε λυρικοί τραγουδιστές από την Ελλάδα, τη Ρωσία και τη Σλοβενία, οι οποίοι συμμετείχαν στο master class της Μήδειας Ιασωνίδου, ερμήνευσαν άριες και ντουέτα δίχως την ενίσχυση μικροφωνικής εγκατάστασης, μαγεύοντας τους κατοίκους του Πόρου και τους Έλληνες και τους αλλοδαπούς επισκέπτες που κατέκλυσαν την πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού.

Τους τραγουδιστές συνόδευε η πιανίστρια Christina Basjul από το θέατρο της Όπερας της Περμ. 

Η συναυλία ενθουσίασε το ακροατήριο, που αποχώρησε από την πλατεία εντυπωσιασμένο και με ένα μεγάλο χαμόγελο από την ποιοτική παράσταση που παρακολούθησε.

Στην ανάρτηση του ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, αναφέρει πως ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τις κυρίες Λαρίσα και Μήδεια Ιασωνίδου, τον π. Γεώργιο Στόκο, τους χορηγούς Artichaut Creations, Reggata Cocktail Bar και το εστιατόριο Κήπος, τον Διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γιάννη Μανιάτη και την οικογένεια της Ελισάβετ Μαντοπούλου και του Αριστείδη Τσακάλη που παραχώρησαν το πιάνο τους για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Η κ. Λαρίσα Ιασωνίδου, έκανε την παρακάτω χαρακτηριστική ανάρτηση:

“Οι φωνές τους, αγκαλιασμένες με ήχους του πιάνου, περνούσαν παντού γύρω από την εκκλησία Αγίου Γεωργίου του Πόρου και γινότανε μια πνοή με τον κόσμο που καθηλωμένος παρακολουθούσε τη μουσική βραδιά την περασμένη Τετάρτη 1 Αυγούστου.
«Καποδιστριακές συναντήσεις»
Οι νέοι τραγουδιστές από την Ελλάδα, Ρωσία και Σλοβενία, χώρες που έχουν σχέση με τον Ιωάννη Καποδίστρια, συμπραξανε μουσικά στον τόπο που έζησε και μεγαλούργησε ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας.

Απόλλωνας Δέλιος- Ελλάδα
Δέσποινα Παναγιώτου-Ελλάδα
Benjamin Pregl- Slovenia
Maria Zaikina – Russia
Maxim Chlonovski- Ρωσία – Ελλάδα
Στο πιάνο συνόδεψε η Kristina Basyul – Russia.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος και μουσική προετοιμασία – Μήδεια Ιασωνίδου- Ελλαδα- Ρωσία.

Οι νέοι λυρικοί τραγουδιστές από τις τρείς χώρες χάρισαν στο κοινό του Πόρου μια μουσική βραδιά γεμάτη συναισθήματα…
Ένας μαγευτικός χώρος μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο με απίστευτη γραφικότητα από νωρίς γέμισε από τους ποριώτες και επισκέπτες του Πόρου. Το θερμό χειροκρότημα του κοινού ενθάρρυνε τους τραγουδιστές και δημιουργούσε μια όμορφη ατμόσφαιρα και συγκίνηση. Η βραδιά αυτή θα μας μείνει αξέχαστη – δήλωσαν οι καλλιτέχνες! Φεύγοντας από τον Πόρο, παίρνουν μαζί τους τις όμορφες εικόνες, τις όμορφες αναμνήσεις από τις εμπειρίες που έζησαν στο νησί και υπόσχονται να ξαναγυρίσουν. Είναι εντυπωσιασμένοι από τη διοργάνωση και στέλνουν τις ευχαριστίες τους σε όλους που υποστηρίξαμε την διοργάνωση αυτής της βραδιάς.

 

Πηγή: saronicmagazine.com