Με μια οργισμένη ανακοίνωση, ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Σγαρδέλης, καλεί την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να παραιτηθεί, χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ανικάνων, επικίνδυνων, αλαζόνων και κυνικών. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, αναφέρει ότι η Πολιτεϊα απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει τη φονική πυρκαγιά, να σώσει δεκάδες πολίτες και παιδιά.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

 

Φύγετε!!! ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΘΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Η πλήρης ανυπαρξία Κυβέρνησης και η διάλυση του Ελληνικού Κράτους που έχει διατελεστεί στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φάνηκαν με τρόπο δραματικό. Η Πολιτεία απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει την φονική πυρκαγιά, να σώσει δεκάδες πολίτες και παιδιά. Όχι γιατί δεν συγκράτησε τη  πύρινη λαίλαπα – οι λαίλαπες είναι πολλές φορές αδύνατον να συγκρατηθούν- αλλά επειδή δεν εκκένωσε έγκαιρα το Μάτι, ενώ είχε τον χρόνο να το πράξει. 
Εκατοντάδες ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις και υπάρχει έντονη η ανάγκη να καταλογιστούν πλήρως οι ευθύνες για την τραγωδία. Ποιος να δώσει όμως αυτές τις απαντήσεις; Μια Κυβέρνηση που ψάχνει συνέχεια άλλοθι ή που ψάχνει λάθη που έγιναν όμως δεν τα βλέπει αφού θεωρεί ότι όλα πήγαν καλά; Μια Κυβέρνηση που μια μιλάει για την κλιματική απειλή, την άλλη για ασύμετρες απειλές, την επομένη για σχέδια αποσταθεροποίησής της και μέσα σ΄όλα αυτά μπλέκουν και σενάρια για πρακτορηλίκια; Μια Κυβέρνηση που δεν έχει ζητήσει ανθρώπινα έστω μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ; Μια Κυβέρνηση που ακόμα δεν μας έχει πει καθαρά ποιος είπε ΟΧΙ στην εκκένωση, ενώ η Πυροσβεστική την είχε εισηγηθεί; Μια Κυβέρνηση που ανακάλυψε τα αυθαίρετα για να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα, ενώ και η ίδια τα είχε νομιμοποιήσει προς άγρα ψήφων; 
Αναφερόμαστε σε μια Κυβέρνηση ανικάνων, επικίνδυνων, αλλαζόνων και κυνικών. Σε μια παρέα που το μόνο που την νοιάζει είναι να κρύψει τις ευθύνες της πίσω από επικοινωνιακά παιχνίδια. Εδώ δεν δίστασαν να στήσουν σύσκεψη με την παρουσία του Πρωθυπουργού την πρώτη μέρα στις 12 το βράδυ και να συζητάνε τι θα κάνουν την άλλη μέρα(!), όταν η πυρκαγιά είχε σβήσει, οι αρχές είχαν να μετράνε νεκρούς από αρκετά πιο νωρίς και εκατοντάδες άνθρωποι είχαν καταφύγει σε ένα λιμανάκι και σιγοκαίγονταν. Αλήθεια, γιατί δεν μας λένε πόσοι είναι οι αγνοούμενοι; Τι τρομακτική αλήθεια κρύβεται για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών πίσω από αυτή την αποφυγή; 
Αυτη η Κυβέρνηση κάνει ζημιά στην χώρα, στην ζωή μας. Είναι ψεύτες και ευθυνόφοβοι. Σ΄αυτη την κρίση έδειξαν και την εγκληματική ανεπάρκειά τους, αλλά και το θράσος τους όταν με υφάκι γυρνούσαν και κουνούσαν το δάκτυλο στους πληγέντες. Ντροπή τους! 
Από μια τέτοια Κυβέρνηση κανένας δεν μπορεί να περιμένει τίποτα, εκτός ίσως από τους χιλιάδες που διορίστηκαν ως μετακλητοί ή σε κρατικές θέσεις. Όλοι οι άλλοι καταλάβαμε. Πρέπει να υψώσουμε την φωνή μας και να τους πούμε: ΦΥΓΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !