Σκηνικό πολέμου θυμίζουν οι αποτρόπαιες εικόνες από τις περιοχές της ανατολικής Αττικής που κάηκαν ολοσχερώς μετά την επέλαση της φονικής πυρκαγιάς. Περιοχές που άλλοτε αποτελούσαν κόσμημα για την Αττική και προσέλκυαν χιλιάδες τουριστών, σήμερα θυμίζουν περισσότερο παραγκουπόλεις.

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Αττικής αισθάνονται πόνο και οργή καθώς αντικρίζουν μπροστά στα μάτια τους να χάνονται οι κόποι και οι προσπάθειες μίας ολόκληρης ζωής. Άλλοι θρηνούν πάνω από τα σημεία που βρήκαν τις σορούς των αγαπημένων τους προσώπων ενώ μερικοί περιμένουν εναγωνίως ένα τηλεφώνημα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου και νοσηλεύονται οι δικοί τους άνθρωποι.

Ο θρήνος για τον χαμό είναι διάσπαρτος και αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του parapolitika.gr, που παρουσιάζουν ανάγλυφα το σκηνικό που έχει διαμορφώθει, ύστερα και από τις φονικές πυρκαγιές, στην ανατολική Αττική. Αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά θαμμένα κάτω από τις στάχτες που άφησαν πίσω τους οι φλόγες, δρόμοι κατεστραμένοι και σπίτια ρημαγμένα και βυθισμένα στον βούρκο ενός γκρίζου σκηνικού συνθέτουν ένα τοπίο φρίκης για τους κατοίκους.

 
Η ευθύνη για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης βαραίνει την κυβέρνηση και την αδυναμία της να ανταπεξέλθει, έστω και στοιχειωδώς, στα καθήκοντά της και να προστατεύσει τους πολίτες.

Δείτε τις φωτογραφίες του parapolitika.gr 

 

 

 

Πηγή: parapolitika.gr