Δεν είναι μονάχα το μεγαλύτερο αμερικανικό δίκτυο, το CNN, που έκανε εκτενή αναφορά στη μεγάλη προσφορά του ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό για τη στήριξη των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Κάτι ανάλογο έκανε και η κορυφαία ισπανική εφημερίδα, η Marca.

Εκτενής αναφορά στην προσφορά του ηγέτη του Θρύλου και του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου απέναντι σε όλους εκείνους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Με την ισπανική εφημερίδα να αναφέρεται σε αυτή την κίνηση.

Σημειώνοντας πώς αυτή ήταν η πιο γενναιόδωρη προσφορά που έχει γίνει από το χώρο του αθλητισμού σε ό,τι αφορά τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές. Με τη Marca να στέκεται στην τελευταία πρόταση της ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ανέφερε: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται».

Το δημοσίευμα στέκεται και στην ενέργεια των «ερυθρολεύκων» που θα ανοίξουν λογαριασμούς σε αρκετές ελληνικές τράπεζες για να μπορέσουν τόσο οι φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και όσοι ακόμα το επιθυμούν, να βοηθήσουν τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές.