Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, όπου βραβεύθηκαν απόφοιτοι της Ιωνιδείου, οι οποίοι διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε στην Παιδεία, τον Αθλητισμό, σε θέσεις Ευθύνης, Κοινωνικής Προσφοράς κ.α.


 
Τιμητική διάκριση για την ιδιαίτερη προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, απέσπασε ο Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, ο οποίος αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1975. Ο κ. Διαμαντής παρέλαβε το βραβείο του από τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Μώραλη.
 
Επίσης, το μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο οποίος αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1984, βραβεύθηκε για την προσφορά του στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.


 
Ο Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: "Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο κτίριο της Ιωνιδείου Σχολής, στην εκδήλωση του Συνδέσμου των Αποφοίτων. Πρόκειται για έναν πολύ ενεργό Σύνδεσμο, για ένα  πολύ σημαντικό σχολείο της πόλη μας. Έγιναν βραβεύσεις και δύο από αυτές αφορούν δύο ανθρώπους που είναι κοντά στην Δημοτική Αρχή. Ο Νίκος Διαμαντής ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου. Εξήρα το έργο που έχει επιτελέσει, γιατί πραγματικά έβαλε το Δημοτικό Θέατρο στον χάρτη του πολιτισμού της χώρας, κάνοντας μια πολύ καλή πορεία. Επίσης, ο Αντώνης Καλογερόγιαννης, με τον οποίο έχουμε μια άριστη συνεργασία -ανεξάρτητα αν είναι στην αντιπολίτευση- τόσο στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. όπου είναι μέλος του Δ.Σ.,  όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. 

Αξιόλογοι και οι δύο, όπως και όλοι όσοι βραβεύθηκαν. Είναι χαρά για τον Πειραιά να έχει ένα τέτοιο σχολείο στις τάξεις του. Άκουσα και γνώριζα ότι υπάρχουν κτιριακά προβλήματα αλλά και θέματα υποδομών. Θα είμαστε κοντά στο σχολείο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε υποδομές και εγκαταστάσεις, ώστε οι μαθητές οι οποίοι φοιτούν στην Ιωνίδειο Σχολή, να έχουν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον.
Εύχομαι στον Σύνδεσμο, που φέτος κλείνει 35 χρόνια να τα εκατοστήσει και στην Ιωνίδειο να τα χιλιάσει"
.


 
Το μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και Δημοτικός Σύμβουλος, Αντώνης Καλογερόγιαννης, σε δήλωσή του επεσήμανε: "Είναι πολύ σημαντική ημέρα για εμένα, γιατί το σχολείο από το οποίο αποφοίτησα το 1984 και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων, αποφάσισε να βραβεύσει στο πρόσωπό μου την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για το κοινωνικό έργο που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια. Είναι κάτι που το κάνουμε με την ψυχή μας. Στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά είμαστε μια ομάδα που δεν έχει αντιπαλότητες, πολιτικές αντιθέσεις ή ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς συνδυασμούς. Έχουμε πετύχει με ομαδικότητα και με αγάπη να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και να  βοηθάμε  όπου μπορούμε και όσο μπορούμε περισσότερο στον Πειραιά. Είναι συγκινητική ημέρα για εμένα και ευχαριστώ θερμά τον Σύνδεσμο Αποφοίτων και τους καθηγητές της Ιωνιδείου Σχολής".
 
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Νίκος Διαμαντής, δήλωσε: "Οι αναμνήσεις μου από την Ιωνίδειο Σχολή είναι οι καλύτερες. Είναι πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα. Κατά πρώτον πιστεύω πολύ στην αξία της εκπαίδευσης. Είναι ένα πράγμα που το σχολείο που σπούδασα, οι δάσκαλοι και οι φίλοι μου, είναι δύο από τα καλύτερα πράγματα της ζωής μου. Άλλαξαν και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μου, μου έδωσαν το θεωρητικό οπλοστάσιο, την υπομονή, τη συγκέντρωση στο να μπορέσω να κάνω και να χτίσω πράγματα στη διαδρομή της ζωής. Το σχολείο, η εκπαίδευση, οι δάσκαλοι, όπως λένε πολλοί άνθρωποι, είναι τα όπλα με τα οποία μπορείς να αλλάξεις επίπεδο στη
ζωή σου. Το πιστεύω αυτό, είχα πολύ καλούς δασκάλους και πολύ καλούς φίλους. Ο καλύτεροι φίλοι μου είναι από τα χρόνια του σχολείου μου. Έτσι, με πολύ μεγάλη συγκίνηση και αγάπη βρίσκομαι σε αυτόν το χώρο"
.