Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και εμφανώς βελτιωμένος σε άμυνα και επίθεση σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Ουραλότσκα, ο Θρύλος επικράτησε 12-6 της Βουλιαγμένης στην αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη των πρωταθλητριών σε βάρος του ΝΟΒ  στις επίσημες διοργανώσεις, αφού έχουν προηγηθεί η επικράτηση με 13-14 στο κολυμβητήριο του Λαιμού στο Α’ γύρο, η νίκη με 13-8 στον Γ’ προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας στο Οπόρτο και η σημερινή. Οι «ερυθρόλευκες» έπιασαν πολύ καλή απόδοση μπροστά στους οπαδούς τους που δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα στο Παπαστράτειο, και κυριάρχησαν απόλυτα στην αναμέτρηση. Επίσης με την… μεταφορά των πάγκων απέναντι από εκεί που προβλέπεται, δεν βρήκε και δικαιολογία για να… αποχωρήσει η Βουλιαγμένη από τον αγώνα.  Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Τζούλια Έμολο που με δυο δικά της γκολ στην έναρξη του 2ου οκταλέπτου έδωσε το προβάδισμα στον Θρύλο διαμορφώνοντας το 5-3, στο σημείο που ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του.  Υψηλά στάνταρ απόδοσης έπιασαν και η Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Νικόλ Ελευθεριάδου και συνολικά όλες οι πολίστριες που πλέον περιμένουν την αναμέτρηση με την Ουραλότσκα το ερχόμενο Σάββατο στο Παπαστράτειο για να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Final 4. 


Τα οκτάλεπτα:  3-3, 3-0, 4-1, 2-2

1ο οκτάλεπτο: 0-1, Κότσια (περιφέρεια, 06:43), 0-2 Ξενάκη (φουντ., 03:44), 1-2 Ελ. Πλευρίτου (π/π., 03:05), 1-3 Χυδηριώτη (φουντ., 02:34), 2-3 Μπιανκόνι (περιφέρεια, 01:24), 3-3 Μ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 00:40)

2o oκτάλεπτο, 4-3 Έμολο (π/π., 06:24),  5-3 Έμολο (περιφέρεια, 03:15), 6-3 Τετζαλίδου (περιφέρεια, 01:35)

3o oκτάλεπτο: 7-3 Ασημάκη (φουντ., 06:54) , 7-4 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 06:20) 8-4 Αβραμίδου (πέναλτι, 05:30), 9-4 Ελ. Πλευρίτου (περιφέρεια, 04:05), 10-4 Aσημάκη (π/π., 02:21)

4ο οκτάλεπτο: 11-4 Μ. Πλευρίτου (κόντρα, 05:17), 11-5 Τσουκάλα (περιφέρεια, 02:51), 11-6 Τσουκαλά (περιφέρεια, 01:06), 12-6 Μ. Πλευρίτου (π/π., 00:54)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου 1, Ελ. Πλευρίτου 2, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Μ. Πλευρίτου 3, Έμολο 2, Β. Πλευρίτου, Μπιανκόνι 1, Σταματοπούλου, Ελευθεριάδου, Λογοθέτη

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμένου): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Χυδηριώτη 2, Ντάσιου Πρωτόπαππα, Ξενάκη 1, Μαυρωτά, Κότσια 1, Διαμαντοπούλου, Σελετοπούλου, Κουτσογιάννη, Ζοφώλη Ν., Ζοφώλη Β., Βαρελίδη

Παυλίδης: «Ήταν εμφανής η βελτίωσή μας»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο osfp.gr τα εξής: «Γενικά σήμερα ήμασταν πάρα πολύ βελτιωμένοι. Εμένα μου άρεσε ειδικά ο τρόπος που αναπτυσσόμασταν στην επίθεση και απόρροια αυτού ήταν τα γκολ που πετύχαμε. Είχαμε γρήγορο ρυθμό, περνούσαμε πάσες στο φουνταριστό και μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος παιχνιδιού μας και η ομάδα σήμερα. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η Βουλιαγμένη έπαιζε χωρίς την καλύτερή της παίκτρια, οπότε δεν μπορεί να είναι ένα συγκρίσιμο παιχνίδι με τα προηγούμενα. Αυτό που μένει είναι ότι η βελτίωσή μας ήταν εμφανής».

Έμολο: «Έντονο συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε αυτό τον κόσμο»

Η Τζούλια Έμολο δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είμαστε χαρούμενες για αυτή τη νίκη, γιατί δουλέψαμε αρκετά πριν από αυτό το παιχνίδι. Κερδίσαμε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Βουλιαγμένη και παίξαμε με μυαλό, ψυχή και καρδία. Είναι πολύ έντονο συναίσθημα να παίζεις μπροστά σε αυτό τον κόσμο και κάθε φορά η παρουσία του είναι φανταστική»

Ελευθεριάδου: «Πάντα τον καλύτερό μου εαυτό»

Η Νικόλ Ελευθεριάδου στο φινάλε της αναμέτρησης δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Το σημερινό παιχνίδι δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά έπρεπε να δείξουμε ότι ο Ολυμπιακός βελτιώνεται. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά προσπαθώ να βελτιώνομαι και με τη βοήθεια των συμπαικτριών μου μέσα από τις προπονήσεις και είναι τρομερές εμπειρίες για εμένα. Θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό!»

Μ. Πλευρίτου: «Η καλύτερη ομάδα…»

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Στην αρχή μπήκαμε λίγο νωθρά αλλά στη συνέχεια ήμασταν πολύ πιο συγκεντρωμένες. Θέλουμε σε κάθε αγώνα να δείχνουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα»