Στις πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την επιστροφή, πίσω στην πατρίδα, των νέων ανθρώπων που, υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης, έφυγαν στο εξωτερικό, αναφέρθηκε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, σε δήλωσή της στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Αρκάδων, στην Τρίπολη, την Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018.

«Στόχος δικός μας πρέπει να είναι η επιστροφή των νέων, ο ρόλος των οποίων είναι πολύτιμος στην ανά τον κόσμο συνέχιση της ελληνικής και Αρκαδικής γενιάς», είπε η βουλευτής και πρόσθεσε: «Το συνέδριο αυτό αποτελεί ελπίδα για την επίτευξη αυτού του στόχου και η κυβέρνησή μας, έχει αναλάβει όλες εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες, ώστε μετά και από την επίσημη έξοδο, σε λίγες μέρες, από τα μνημόνια, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίες, για την επιστροφή της νεολαίας μας, πίσω στην πατρίδα».

Αναφερόμενη στους απόδημους Αρκάδες, η κ. Γεννιά επισήμανε ότι προσφέρουν τεράστιο έργο και τη γνώση τους σε πολυποίκιλα θέματα, όπως η διατήρηση της πολιτιστικής κα ιστορικής μας κληρονομιάς, την οποία διαδίδουν σε όλον τον κόσμο.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του συνεδρίου, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεων κ.κ. Ιερεμία.  Είχε προηγηθεί δοξολογία στο Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου έλαβε χώρα και η έπαρση των σημαιών Ελλάδας, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας