Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στο φιλικό με την Γκενκ. Στο πιο δυνατό τεστ, μέχρι τώρα, στην καλοκαιρινή του προετοιμασία. Κόντρα σε μια ομάδα που σε μερικές ημέρες δίνει το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Την προσεχή Πέμπτη, 26 Ιουλίου, η Γκενκ έχει ματς για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Για να το εξηγήσουμε με… αριθμούς, είναι δύο εβδομάδες πιο μπροστά σε προετοιμασία από τους «ερυθρόλευκους», για τους οποίους η σεζόν ξεκινά στις 9 Αυγούστου. Τότε πρέπει να είναι έτοιμος ο Θρύλος, αυτός είναι και ο προγραμματισμός του Πέδρο Μαρτίνς και των στελεχών της ομάδας του Πειραιά.

Η βελγική ομάδα έχει μπει σε αγωνιστικό mood, είναι λες και βρίσκεται μέσα στη σεζόν, με τις προπονήσεις σε καθημερινή βάση να θυμίζουν αυτές που κάνουν οι ομάδες όταν έχει ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είναι στο πικ της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Με διπλές και ταυτόχρονα έντονες προπονήσεις. Κι αυτό είναι κάτι που κάνει τις δύο ομάδες να διαφέρουν.

Οι παίκτες της Γκενκ, όπως λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό, έχουν «λυμένα» τα πόδια τους. Σε αντίθεση με τους παίκτες του Ολυμπιακού που, βάσει προγραμματισμού, είναι να βρίσκονται σε ανάλογο σημείο στις αρχές Αυγούστου. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Η προετοιμασία έχει μια λογική, τόσο σε ό,τι αφορά την ένταση των προπονήσεων όσο και στο πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα.

Τώρα ξεκινά το «μοντάρισμα» του Ολυμπιακού. Εξάλλου, όπως έχετε όλοι παρατηρήσει, κάθε ματς είναι πιο δύσκολο από το προηγούμενο. Με καλύτερες ομάδες, καθώς σταδιακά ανεβαίνουν οι ρυθμοί. Επιπλέον, μέσα από τα φιλικά βλέπει τι δεν έχει πάει καλά και κοιτάς να το διορθώνεις, με τη δουλειά στις προπονήσεις, για να είναι η ομάδα όπως πρέπει, όταν πρέπει. Κι αυτή η ημερομηνία είναι η 9η Αυγούστου.