Μία πολύ σπουδαία κίνηση πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Ο άσος του Ολυμπιακού έδωσε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για να βοηθήσει ένα παιδάκι, το οποίο πάσχει από λευχαιμία και δίνει μάχη για τη ζωή.

Η συγκεκριμένη κίνηση ανθρωπιάς έγινε γνωστή από τον Λευτέρη Χρυσοφάκη, παράγοντα των «ερυθρόλευκων», ο οποίος υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι ο Μάντζαρης δεν ήθελε να βγάλει τη σπουδαία κίνησή του προς τα έξω, εκείνος το έπραξε για να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση σε όλους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Λευτέρη Χρυσοφάκη:

«Ο μεγαλύτερος πλούτος ενός ανθρώπου είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ,Θέλω πολύ να ευχαριστήσω από την δικιά μου μεριά ο οποίος ήμουνα ο ενδιάμεσος,Ο Βαγγέλης ο Μάντζαρης να δώσει ένα σημαντικό ποσό για ένα παιδακι που αυτή την στιγμή παλεύει να μείνει στην ζωή αφού η ρημάδα η λευχαιμία τον χτύπησε,ΒΑΓΓΟ ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ,Γνωρίζω ότι δεν ήθελες να το αναφέρω αλλά η γνώμη μου είναι ότι αυτές οι κινήσεις πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω,για να είναι προτροπή και για τους άλλους,Έτσι μπορουμε να κάνουμε τον κόσμο ομορφότερο».