Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης, σε σύντομο χαιρετισμό, τόνισε:

"Καλή χρονιά, με υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Ο ρόλος σας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, με βάση αυτά που γίνονται στη χώρα και στην πόλη. Όταν οι άνθρωποι είναι στεναχωρημένοι, εκνευρισμένοι και πιεσμένοι, η Φιλαρμονική λειτουργεί ως αγχολυτικό με τις όμορφες μελωδίες της και χαρίζει χαμόγελα στις γειτονιές της πόλης και όπου εμφανίζεται.

Θέλω να συνεχιστεί αυτό, να προσφέρουμε περισσότερη χαρά στους Πειραιώτες. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Γίνονται πράγματα στην πόλη και σε επίπεδο πολιτισμού. Δεν ξέρω αν πρέπει να εύχεστε να εκλεγούμε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Αν εκλεγούμε, από τον Ιούνιο του 2016 έως το 2021 θα επιφορτιστούμε με ακόμη περισσότερη δουλειά για την ανάδειξη των πολιτιστικών πλεονεκτημάτων του Πειραιά. Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα αλλά και την πόλη, προσπαθούμε να επιλύουμε προβλήματα.

Δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Γνωρίζετε την δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου. Υπάρχουν ελλείψεις, ακόμα και εδώ στο Ωδείο. Δεν είναι εύκολο,  προβλήματα ετών του Δήμου, να επιλυθούν γρήγορα. Συνεχίστε την καλή δουλειά. Μπορεί να γίνει και καλύτερη, άλλωστε ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Μέχρι τώρα έχουμε μια ειλικρινή συνεργασία και εύχομαι να συνεχιστεί".


 
Ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, Ιωάννης Σέργιος Μαγιάτης, δήλωσε:

"Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά κόβει την πίτα της για να υποδεχθεί το 2016. Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας, έχοντας περάσει από πολλές περιπέτειες, ακόμα και για την ίδια της την ύπαρξη, σήμερα νιώθει δυνατή και δικαιωμένη, πιστεύοντας ότι έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρει στους δημότες χαρά και μία αλλαγή διάθεσης όσο είναι δυνατόν στις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε.

Τέλος, η Φιλαρμονική έχοντας καταφέρει να δραστηριοποιηθεί και να πλαισιώσει σχεδόν στο σύνολο τις εκδηλώσεις της πόλης, επιθυμεί να μεγιστοποιήσει τη προσφορά της, με τη συνέχεια της  στήριξης και της βοήθειας της Δημοτικής Αρχής. Χρόνια πολλά σε όλους τους Πειραιώτες,  με υγεία και πολλή μουσική το 2016!".