Επιστολή προς τα τηλεοπτικά μέσα της χώρας απέστειλε το Πολιτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Ενότητας, ζητώντας τον τηλεοπτικό χρόνο που, όπως αναφέρεται, δικαιωματικά ανήκει σε ένα κόμμα του 2,86% που για ελάχιστες ψήφους, δεν μπήκε στη Βουλή.

Στην επιστολή προς τα ΜΜΕ σημειώνεται ότι απέναντι στο κόμμα της ΛΑ.Ε, από τα τηλεοπτικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, έχει επιδειχθεί μια πρακτική σχεδόν πλήρους αγνόησης των πολιτικών του πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, δεν υπάρχει καμία προβολή στις θέσεις του επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς και του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Χουντή, ελάχιστη κάλυψη των ανακοινώσεων, ενώ μοναδικές εξαιρέσεις είναι κάποιες παρεμβάσεις στελεχών, κυρίως σε σταθμούς τοπικής εμβέλειας.

Στην επιστολή επίσης σημειώνεται ότι το γεγονός αντίκειται στη Δημοκρατία και πως ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται ουσιαστικά για όλες τις απόψεις, όσο ενοχλητικές και αν είναι για τον σημερινό καταστροφικό μνημονιακό καπιταλισμό. Η ΛΑ.Ε.σημειώνει ότι με αφορμή τη συζήτηση περί διαπλοκής στα ΜΜΕ ο καθείς κρίνεται από τις πράξεις του, ενώ όσον αφορά την κυβέρνηση τονίζει ότι δεν μπορεί να θέλει να πλήξει τη διαπλοκή τη στιγμή που χρησιμοποιεί τα κρατικά μέσα ενημέρωσης για να κάνει πλύση εγκεφάλου και να λογοκρίνει τη ΛΑ.Ε.
Τέλος, σε αναφορά προς τα ιδιωτικά κανάλια σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούν να αποποιούνται τη διαπλοκή ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα όταν, για παράδειγμα, πνίγουν τη φωνή της ΛΑ.Ε.και εγκλωβίζουν μεθοδευμένα την ενημέρωση σε ένα στείρο μνημονιακό διπολισμό και σε ‘’αρεστές’’ αντισυστημικές φωνές».