Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, η δημοτική παράταξη "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ", του πρώην Δημάρχου Μιχαλολιάκου, έχει αποχωρήσει  από τη συνεδρίαση. Στο πρώτο και μοναδικό θέμα που παρεβρέθηκαν ήταν η συζήτηση για το μάστερ πλαν του ΟΛΠ όπου μικρή ομάδα πολιτών παρέστη στο δημοτικό συμβούλιο για να εκφράσει τους προβληματισμούς της και τις ενστάσεις της,  για την επέκταση του προβλήτα της κρουαζιερας προς την Πειραϊκή.

Υπενθυμίζουμε ότι η εν λόγω επέκταση είναι υποχρεωτική καθώς περιγράφεται στις υποχρεωτικές παρεμβάσεις, οι οποίες περιλαμβάνονταιστη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ η οποία κυρώθηκε από τη Βουλή με τον Ν.4404/2016. Η σύμβαση παραχώρησης ψηφίστηκε στη Βουλή, τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και από την ΝΔ, με τους οποίους ταυτίζονται απόλυτα και συμφωνούν τόσο το "Λιμάνι της Αγωνίας", όσο και η παράταξη του κ.Μιχαλολιάκου.

Η παράταξη του πρώην δημάρχου εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και καταψήφισε το θέμα για να ικανοποιήσει, με σκοπό την ψηφοθηρία, τους παρευρισκόμενους δημότες. Προφανώς μοναδικό μέλημα της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης είναι να γίνει αρεστή σε πολίτες για προεκλογικούς σκοπούς και όχι να παρακολουθούν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της πόλης. Τέτοιες πολιτικές καταδικάστηκαν από τους Πειραιώτες το 2014 όταν και έστειλαν τον Μαυρογιαλούρο Β. Μιχαλολιάκο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του Πειραιά.

Προκαλεί επιπλέον, ερωτηματικά, πως η παράταξη "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ", του πρώην Δημάρχου Μιχαλολιάκου, αντιτίθεται στις επενδύσεις και στο αναπτυξιακό πλάνο του ΟΛΠ, όταν η ΝΔ,(το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο κ. Μιχαλολιάκος και στο οποίο έχει χρηματίσει επί πολλά χρόνια βουλευτής Α΄Πειραιά) έχει ταχθεί υπέρ και υπερψηφίσει την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ. Και ο γαμπρός του κ. Μιχαλολιάκου, βουλευτής της ΝΔ Α' Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος, υπερωήφισε την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, το Ν.4404/2016.

Να θυμίσουμε επιπλέον, ότι το 2008 όταν η κυβέρνηση της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή, αποκρατικοποίησε ένα κομμάτι του ΟΛΠ, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ήταν βουλευτής της ΝΔ, και δεν αντιτάχθηκε στην συμφωνία αυτή. Επιπλέον, ως Δήμαρχος Πειραιά, συμμετείχε στο Δ.Σ του ΟΛΠ.