Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη με θέμα την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστών Αργολίδας, παρά το γεγονός ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον εδώ και πάνω από δύο μήνες από πυροσβέστες με μόνιμη κατοικία στον Πόρο για την στελέχωση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου που βρίσκεται σε λειτουργία από τις αρχές Μαϊου, και παρά τη θετική εισήγηση του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία υπάγεται το Κλιμάκιο καθώς και του Περιφερειάρχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η στελέχωσή του, ενώ βρισκόμαστε στη μέση και στο πιο δύσκολο μέρος της αντιπυρικής περιόδου.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Για ποιον λόγο δεν έχει πραγματοποιηθεί η στελέχωση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου.

2. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνει η στελέχωσή του και σε ποιο δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα.

 

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το ζήτημα της καθυστέρησης επάνδρωσης, με μόνιμο προσωπικό, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, είχε θίξει με ανακοίνωση της η Ένωση Πυροσβεστών Αργολίδας. Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, λειτουργεί σήμερα με βάρδιες αποκλειστικά Εθελοντών Πυροσβεστών από τον Πόρο, οι οποίες θα συνεχιστούν και μετά την τοποθέτηση των ντόπιων μονίμων πυροσβεστών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επανδρώσουν το Κλιμάκιο.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστών Αργολίδας έχει ως εξής:

“Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου .

Είναι σε λειτουργία από τις αρχές Μαϊου .
Παρότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον(2 μηνες+) από Συναδέλφους με μόνιμη κατοικία στο νησί για την επάνδρωση των προβλεπόμενων θέσεων και με θετική εισήγηση του Δ/τη της Π.Υ. που υπάγεται και του Περιφερειάρχη …
Για άγνωστους προς εμάς λόγους δεν έχει πραγματοποιηθει..
Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει άμεσα ειδικά τωρα που βρισκόμαστε στην μεση ( στο πιο δύσκολο κομμάτι λόγω των μελτεμιών του Αύγουστου)της αντιπυρικης περίοδου…