Στον Πειραιά και ειδικότερα στη διασταύρωση των οδών Πλούτωνος και Τριπόλεως υπάρχει μια εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Μαρίνα, η οποία σήμερα 17 Ιουλίου γιορτάζει και η ιστορία του συγκεκριμένου Ιερού Ναού ξεκινάει λίγο μετά τον πόλεμο του 1940 όπου υπήρξε στην αρχή ως παρεκκλήσι, καθώς οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο για μία ξύλινη παράγκα.

Στη συνέχεια συμπληρώνεται ως μικρός Ναός κατασκευασμένος με πέτρα και ξύλο. Έτσι, όπως ήταν, στις 31 Ιουλίου 1953 με Βασιλικό Διάταγμα, ο παλαιός Ναός γίνεται ενοριακός και ιδρύεται ξεχωριστή Ενορία στην περιοχή αυτή.

Παράλληλα, όμως, με αυτό, δωρίζεται από παρακείμενους κατοίκους της περιοχής οικόπεδο, προς την βορεινή πλευρά του παλαιού Ιερού Ναού. Λίγα χρόνια αργότερα, στο δωρηθέν οικόπεδο θεμελιώνεται και ανοικοδομείται το σημερινό παρεκκλήσιο του Αγ. Στυλιανού, όπου το έτος 1962 εγκαινιάζεται.

Επάνω σ' αυτό το παρεκκλήσιο αρχίζει και κτίζεται ο σημερινός Ι. Ν. της Αγ. Μαρίνας, όπου τον Μάϊο του 1979 εγκαινιάζεται επίσημα από τον τότε Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο.

Από την ίδρυση του Ιερού Ναού ως ενορία (το 1953), οι εφημέριοι που κατά σειράν υπηρέτησαν σ' αυτόν, ήσαν οι εξής: π. Κων/νος Αλεξανδρόπουλος, π. Δημήτριος Θεοδώρου, π. Ιωάννης Σωτηρόπουλος, Αρχιμ. π. Εμμανουήλ Κουμπής, π. Χρήστος Ηλιάδης και π. Νικόλαος Αντωνίου.