Ποια μυστικά κρύβει μια αντιστασιακή οργάνωση κατά της Χούντας στην Κρήτη;

Πως ένα πρόσωπο κλειδί, δέχεται αιχμές από πρώην συντρόφους του για τον ρόλο του την περίοδο της δικτατορίας;

Το βιβλίο «Μαχητική Δημοσιογραφία» που προσφέρουν αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά αποκαλύπτει τον ρόλο του θείου του πρωθυπουργού, Ηρακλή Τσίπρα, που από το Στρατοδικείο βρέθηκε σε κορυφαίο πόστο μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας με την έγκριση του αρχιπραξικοπηματία Ασλανίδη.

Οι αποκαλύψεις του Γιάννη Χαλκιαδάκη, ενός σπουδαίου δημοσιογράφου της γενιάς της Αντίστασης και της αντιδικτατορικής πάλης.

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης και αυτός ο έντιμος μαχητικός του βίος στους εθνικούς και πολιτικούς αγώνες, με άξονα τη δημοσιογραφία, αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα των δημοσιογράφων της γενιάς της Αντίστασης, της Αντιδικτατορικής πάλης, των κοινωνικών, καθημερινών και δημοκρατικών αγώνων, μια προσφορά στη Μαχητική Δημοσιογραφία της χώρας, ως τις μέρες μας.

Το ξεκίνημά του με τη Μάχη της Κρήτης, η παράνομη εφημερίδα της Κατοχής, η ένταξή του στην ΕΠΟΝ, η φυλάκισή του στο κολαστήριο της Αγυιάς Χανίων. Η έκδοση της πιο σπουδαίας ΕΑΜικής εφημερίδας της Κρήτης «Ελεύθερη Κρήτη», στην οποία ήταν υπεύθυνος της έκδοσης, η σύλληψή του το 1947 από την Ασφάλεια του Ηρακλείου κατά τον εμφύλιο στο νησί, οι μετεμφυλιακές διώξεις του, οι δημοσιογραφικοί και δημοτικοί του αγώνες εναντίον της Αποστασίας του 1965, η συμμετοχή του στην αντιδικτατορική, ένοπλη οργάνωση της Κρήτης Δ.Ε.Κ.Α, η σύλληψη, καταδίκη και εξορία του στην Αίγινα. Οι προσπάθειές του για να βγει στο Ρέθυμνο από την απομόνωση, η πρωτοπόρος πρωτοβουλία του στον τουρισμό και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, η πρωτοπορία του για τα Γράμματα και την Εκπαίδευση, η άκρατη αγάπη για τον τόπο του, παντοτινή παρακαταθήκη στις γειτονιές που έρχονται.