Μία ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι, με τον Ηλία Λιούγκο και την Έλλη Πασπαλά, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά, διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Η συναυλία με τίτλο «Στις αγορές του Μάνου Χατζιδάκι» πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο (Χαρ. Τρικούπη 31, Πειραιάς), στο πλαίσιο μίας κοινής προσπάθειας ανάδειξης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά και του αρχαίου θεάτρου που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο.

Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει εντάξει στο πρόγραμμά της την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου, με στόχο την πλήρη επαναλειτουργία του και χρηματοδοτεί από ίδιους πόρους τις μελέτες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα έργα αποκατάστασης που είναι σε φάση εγκρίσεων και δημοπράτησης.

Την ενορχήστρωση της συναυλίας έχει αναλάβει η Στέλλα Κυπραίου και παίζουν οι μουσικοί: Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα), Στάθης Κιόσογλου (κλαρίνο, φλάουτο), Μιλτιάδης Παπαστάμου (βιολί, μαντολίνο) και Δέσποινα Στεφανίδου (πιάνο).