Ο Κώστας Παπανικολάου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, άφησε τα Μετέωρα όπως είπε και πήγε στη Σύρο για τον Γιώργο Πρίντεζη και το LG AegeanBall Festival. Ο «Παπ» μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την ανανέωσή του στον Ολυμπιακό, τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο Παπανικολάου τι έριξε στον χαβαλέ (όπως πάντα) στην αρχή λέγοντας για το ραντεβού με τους Αγγελόπουλους «τα κόκκινα παραμένουν. Τα βρήκαμε αμέσως, ήταν θέμα 2 λεπτών, μου λένε σε αφήνουμε να πας στη Σύρο να πας να παίξεις στο AegeanBall Festival, δώσαμε τα χέρια και ήρθα».

Στη συνέχεια σοβαρεύτηκε στο μέτρο του δυνατού και είπε: «Πάντα ο Ολυμπιακός έκανε σωστές κινήσεις, είναι το απολύτως λογικό να ξεκίνησαν από τον προπονητή, μετά τον Βασίλη. Ότι πιο φυσιολογικό να λειτουργεί η ομάδα και να δουλεύει σωστά.

Ο σχεδιασμός συνεχίζεται και ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τη σεζόν, να δουλέψουμε με ο κόουτς και να δούμε τι θα κάνουμε στο παρκέ».

Για τον κόουτς Μπλατ είπε «γνωριζόμαστε χρόνια και έχουμε μιλήσει αρκετές φορές φιλικά και στην Αμερική. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει σωστά και έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο. Πήγε σε τελικούς στο ΝΒΑ, κοούτσαρε τον Λεμπρόν, πήρε την Ευρωλίγκα με τη Μακάμπι και κάνει εξαιρετική δουλειά».

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου τόνισε: «Αν αυτός είναι πραγματικά φίλος και τον αγαπάς θες το καλύτερο δυνατό γι αυτόν. Αυτός θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τον ίδιο, κι ακόμα κι αν δεν είναι κοινό το συμφέρον, θα κάνει το καλύτερο γι αυτόν. Ότι επιλέξει θα είμαι ικανοποιημένος γιατί θα είναι το σωστό γι αυτόν. Η φιλία δεν χαλάει για κανένα λόγο. Εύχομαι να παραμείνει σε εμάς. Να είμαστε όλοι εδώ, να μείνει αυτό το παρεάκι. Εύχομαι ότι καλύτερο για τον ίδιο, αυτό που θα τον κάνει χαρούμενο, είτε μείνει σε εμάς είτε πάει αλλού, να είναι αυτό που ήθελε».