Σημαντική είναι η ανταπόκριση δημοτών στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Κορυδαλλού, που στεγάζεται στο Κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, 1ος όροφος) και ολοκληρώνει έναν χρόνο λειτουργίας. Το Κοινωνικό Φαρμακείο απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια με στόχο να παράσχει δωρεάν φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό, που έχουν ανάγκη. Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των πολιτών στη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, υπογραμμίζοντας ότι,  «όσο διαρκεί η κρίση, ο Δήμος Κορυδαλλού θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε πολίτη που έχει ανάγκη».

Το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάσσεται σε ένα ευρύ δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που λειτουργεί ο Δήμος Κορυδαλλού με στόχο την στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Πρόγραμμα Σίτισης, το Κέντρο Κοινότητας, καθώς και άλλες δράσεις αλληλεγγύης, που υλοποιούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, ανάμεσά τους το έκτακτο γιορτινό βοήθημα σε τρόφιμα και η στήριξη μαθητών με το Κοινωνικό Φροντιστήριο και σχολικά είδη. 

Τα φάρμακα και τα παραφαρμακευτικά προϊόντα του Κοινωνικού Φαρμακείου Κορυδαλλού προέρχονται από χορηγίες και συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακεία της πόλης, αλλά και προσφορές  τοπικών φορέων και πολιτών. Στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό, μία Φαρμακοποιό και μία Κοινωνικό Λειτουργό, οι οποίες συγκεντρώνουν, αποθηκεύουν και διανέμουν το σχετικό υλικό, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας στη συντήρηση και διακίνησή τους.

Το έργο έχει ενταχθεί στην Πράξη «Δομές Σίτισης και Κοινωνικών Αγαθών, και Κοινωνικά Φαρμακεία» στο Ε.Π. «Αττική 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.