Παράταση έως και την Παρασκευή 6 Ιουλίου δόθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), για την υποβολή των αιτήσεων για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).  

Αναλυτικά, οι ενδιαφερόμενες άνεργες, αυτοαπασχολούμενες ή εργαζόμενες στον Ιδιωτικό Φορέα μητέρες (κηδεμόνες) υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) υποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη έχει προχωρήσεις στη σύσταση δυο νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών- ΚΔΑΠ. Πιο συγκεκριμένα η δημοτική ενότητα Νίκαιας αποκτά για πρώτη φορά ΚΔΑΠ που θα λειτουργήσει στο 5ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας (Αμυραδάκη &Ιωνίας) και στο Αγ.Ι. Ρέντη θα λειτουργήσει στο 1ο Δημοτικό (Αγ.Ι Ρέντη 18) .

Τα ΚΔΑΠ απευθύνονται σε παιδιά –ηλικίας νηπιαγωγείου έως και 12 ετών, χωρισμένα στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν τα εξής τμήματα : Ορχήστρας Orff – «Ορχήστρα των Ανέμων», bodymusic (μουσική σώματος), φλογέρας, Μουσικής Δισκοθήκης, γυμναστικής-pilates, χορών, πινκ-πονκ, θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιστορίας  Τέχνης, χορωδίας, λογοτεχνίας, γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, λεξιλόγιο), χειροτεχνίας με ράψιμο, πλεκτική, υφαντική.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΚΔΑΠ, εντάσσονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής (ΕΣΠΑ) και οι διαδικασίες αιτήσεων είναι οι ίδιες με των Παιδικών Σταθμών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

ΚΔΑΠ 1ου Δημοτικού Σχολείου Ρέντη: 210 4814721 ( 9.00-14.00, από 18/6 έως 31/7, καθημερινά)

ΔΗΚΕΝΙΡ:  210 4819007 ( 9.00-14.00 και τον Αύγουστο, καθημερινά)