"Έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου Σφακιανάκη Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.".

Με την ανακοίνωση αυτή από την Ελληνική Αστυνομία μπήκε ένα προσωρινό τέλος στη θύελλα που ξέσπασε χθες το βράδυ όταν έγινε γνωστό ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης μετατίθεται από την υπηρεσία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε μία θέση που ισοδυναμούσε με αποστρατεία. Προσωρινό τέλος επειδή η προσφυγή μπορεί να έγινε δεκτή και να επιστρέφει στη θέση του αλλά παραμένει άγνωστη η έκβαση της διαμάχης μετά την προσφυγή.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές με αποτέλεσμα να φτάσουν μέχρι τις Βρυξέλλες που βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και να προκαλέσουν την αντίδρασή του Πρωθυπουργού.

Ο Πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Τόσκα, λέγοντας του: "Πάρε την απόφαση πίσω" όπως και τελικά έγινε. Η εξέλιξη αυτή ωστόσο άφησε έκθετο τον Νίκο Τόσκα, ο οποίος σήμερα το πρωί άφησε με ανοικτό το στόμα όσους τον άκουσαν καθώς, δικαιολογώντας την απομάκρυνση του κ. Σφακιανάκη, χαρακτήρισε τον κατά γενική παραδοχή επιτυχημένο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ως "δημοσιοσχεσίστα".

Τα παραπάνω συνέβησαν κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην στελέχους της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτρη Κυριαζίδη, για τις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας. "Βλέπω ότι υιοθετείτε τον ντόρο που έχει ξεσπάσει από χθες", είπε αρχικά ο κ. Τόσκας όταν ο κ. Κυριαζίδης τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις για το θέμα το οποίο από τη στιγμή που έγινε γνωστό προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

Ο κ. Τόσκας συνέχισε και δικαιολογώντας την απομάκρυνση είπε κάτι το οποίο θα προκαλέσει τεράστιες συζητήσεις: "Η αντίληψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας  έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες του καθενός και την ικανότητα να προσφέρει αστυνομικά στο κοινωνικό σύνολο και όχι τις ικανότητες που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις ή στον χρόνο που διαθέτουν στα μέσα ενημέρωσης", είπε ο κ. Τόσκας.