«Αναλαμβάνω την ευθύνη, ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αλλά και ως κυβερνητικός εταίρος, ότι δεν πρόκειται να κυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό, χωρίς να έχουμε την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα για να προχωρήσει η συμφωνία», τόνισε ο Πάνος Καμμένος κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί για το Σκοπιανό.

Ο Πάνος Καμμένος επιχείρησε για άλλη μια φορά να κάνει αναστροφή της πραγματικότητας και να την φέρει στα δικά του μέτρα και σταθμά, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να κυρωθεί η συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, καθώς ζητήσει είτε εκλογές, είτε δημοψήφισμα, προκειμένου να αποφασίσει ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε την συμφωνία κακή και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα την μπλοκάρει. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει τον κατήφορο του κόμματος του, είπε: «Να δηλώσω ξεκάθαρα, ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και αλαλάξουν στάση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές».«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού.»

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου οποιαδήποτε πρόσκληση (στην ΠΓΔΜ) θα υπάρξει υπό τις δεσμεύσεις ότι θα γίνουν όλα τα προβλεπόμενα βήματα στη γείτονα και η συμφωνία θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή.   «Δεν έχουν κανένα μέλλον τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αν δεν κυρωθεί η συμφωνία, και εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία» διεμήνυσε.  

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας και οι θέσεις των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς. «Στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα υπάρξει τίποτε άλλο από αυτά που προβλέπει η συμφωνία. Οι προσδοκίες που προσπαθεί να καλλιεργήσει ο Ζάεφ είναι δικό του θέμα. Εγώ δεν θα πήγαινα στο ΝΑΤΟ εάν δεν βρισκόμασταν σε κατάσταση Βουκουρεστίου, ούτε θα ήμουν υπουργός.

Η συμφωνία είναι κακή, δεν την δέχομαι και θα προσπαθήσω να την μπλοκάρω», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.   Όπως μάλιστα πρόσθεσε, «εάν έρθει η συμφωνία με 151 βουλευτές θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αποσυρθεί από την κυβέρνηση»  

Για την πρόσκληση που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαδικασίες, και είναι απαραίτητη και η δική του παρουσία, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι θα παραβρεθεί, επιχειρώντας να υποβαθμίσει την συγκεκριμένη διαδικασία, λέγοντας:  

«Βεβαίως και θα παραστώ. Δική μου αρμοδιότητα είναι αυτή. Η διαδικασία αυτή δεν θα έχει καμία εξέλιξη στο ΝΑΤΟ. Η πρόσκληση η οποία απευθύνεται στα Σκόπια, δεν έχει καμία ισχύ, ούτε κανένα δεσμευτικό κείμενο να υπάρξει. Κι όσον αφορά την Ελλάδα, εγώ θα φροντίσω να μην κυρωθεί η συμφωνία, χωρίς την έγκριση του ελληνικού λαού».