Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί από το ναυάγιο εξαιτίας της στάσης του απέναντι στο Σκοπιανό, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος υποστήριξε πως όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. 

«Για μας το θέμα της ονομασίας είναι αδιαπραγμάτευτο. Και στο τέλος-τέλος, ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για το αναγκαίο καλό. Εμείς λοιπόν όταν έρθει η ώρα και αν έρθει η ώρα, αυτή την λαϊκή εντολή θα την εκτελέσουμε με το μεγαλύτερο μέσο που έχουμε. Την απόσυρσή μας από την κυβέρνηση» είπε την Κυριακή μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ενώπιον της οργής απέναντι στον ίδιο, είπε: «Δεν θα επιτρέψουμε να έλθει κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή συμμετέχοντας εμείς στην κυβέρνηση».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δημήτρη Καμμένου τον οποίο κατονόμασε ως μεσάζοντα συμφερόντων που θέλουν να χρηματίσουν βουλευτές του κόμματός του για να τους ωθήσουν σε ανεξαρτητοποίση.

Αναφερόμενος μάλιστα στον Γιώργο Λαζαρίδη, είπε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής δεχόταν απειλές τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του: «του έστελναν κομμένες γάτες, κεφάλια στο σπίτι του» είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μετά από τηλεφώνημα Δημήτρη Καμμένου, ο Γιώργος Λαζαρίδης μαζί με ένα ακόμη στέλεχος των ΑΝΕΛ, πήγαν σε διαμέρισμα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου κάποιοι θέλησαν να τους χρηματίσουν.

Για τον Δημήτρη Καμμένο, είπε επιπλέον ότι «εξελέγη κατά λάθος» αφού είχε το ίδιο επώνυμο με έμένα χωρίς να έχουμε καμία συγγένεια, ενώ για τον Γιώργο Λαζαρίδη είπε ότι την έδρα στη Βουλή «θα την φέρει πίσω θέλει δεν θέλει».

Βλέπει απειλές και εκβιασμούς παντού... 
Όσον αφορά την υπό διάλυση κοινοβουλευτική του ομάδα - η οποία έχει αφήσει τη συγκυβέρνηση με πλειοψηφία μόλις 152 εδρών- ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μίλησε για «απειλές και εκφοβισμούς» σημειώνοντας ότι «κάποιοι δεν άντεξαν, δεν τους συγχωρώ όλους, γιατί κάποιοι δεν ήθελαν να αντέξουν».

«Αυτούς που δεν άντεξαν γιατί απειλήθηκαν οι οικογένειές τους, τούς καλώ για τελευταία φορά να γυρίσουν πίσω. Εκείνους όμως που έκαναν συνδιαλλαγή τους λέω "κρατηθείτε μακριά" υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνοντας αναφορά και σε παλαιότερα στελέχη των ΑΝΕΛ που αποστασιοποιήθηκαν και ιδιωτεύουν «και φαίνεται ότι έχουν και τα μέσα για να ιδιωτεύουν».

Είπε ότι ήταν ξεκάθαρος ο στόχος να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια την 21η Αυγούστου, ενώ έκανε αναφορά στον Δημήτρη Καμμένο λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει την θέση του βουλευτή για να «γίνει καλός υπάλληλος κάποιων συμφερόντων. Καλοτάξιδος να ‘ναι».

Ως προς την περίπτωση του Γιώργου Λαζαρίδη, είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι δέχθηκε πόλεμο. Μας είπε στην ΚΟ ότι απειλείται όπως και τα παιδιά του και ότι τον κάλεσαν με άλλο υπουργό σε διαμέρισμα στην Λ. Αλεξάνδρας κατόπιν τηλεφωνήματος του κ. Δημήτρη Καμμένου για να "τα βρουν". Το είπε στην ΚΟ πριν φύγει».

«Το βράδυ πριν παραιτηθεί και ενώ είχε συμφωνήσει και αυτός και ο Δ. Καμμένος στην ΚΟ για τη στάση που θα κρατήσουμε, είχε έλθει σπίτι μου και του είπα "μην καταθέσεις ακόμα την παραίτησή σου, έλα να συζητήσουμε. Ήλθε παρουσία όλων μας και είπε ότι αυτό που ζητά είναι αυτό που και εμείς ζητούμε: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να πει ότι το θέμα της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας (των Πρεσπών) θα έλθει με 180 (βουλευτές) ή ότι δεν το αποκλείει» πρόσθεσε.