Την εκτίμησή του πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό των "προβληματικών" Yπουργείων και δεν θα επιλέξει τη λύση των πρόωρων εκλογών, εξέφρασε ο Γιάννης Τραγάκης.

Ο βουλευτής Β' Πειραιά της Ν.Δ. ξεκαθάρισε στο "Πρώτο Πρόγραμμα" της ΕΡΤ επίσης πως το κόμμα του δεν ζητά εκλογές, αλλά "αν γίνουν, θα κερδίσουμε".

Όπως ανέφερε, "το πιθανότερο για μένα είναι ότι θα μας προλάβει ένας ανασχηματισμός. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους διαφυγής. Άρα έχει δύο επιλογές: ανασχηματισμό ή να πάει σε εκλογές ή και τα δύο. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό στα Υπουργεία που της έχουν δημιουργήσει πρόβλημα... Η αξιωματική αντιπολίτευση, παρότι προηγείται δημοσκοπικά, δεν ζητάει επιμόνως εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι θα βλάψουν την πορεία της χώρας. Αν όμως γίνουν εκλογές, η Ν.Δ. θα τις κερδίσει".

"Η Κυβέρνηση έχει ανοίξει πολλά μέτωπα συγχρόνως και συγκρούστηκε με όλες τις κατηγορίες. Η πρόταση Κατρούγκαλου σε σχέση μ’ αυτά που ζητάνε οι δανειστές θεωρείται ήπια, άρα η συμφωνία απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι δυσκολότερη σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό, στο αγροτικό και στα εργασιακά", κατέληξε ο βουλευτής.