Αναμφισβήτητα καλύτερη και ανώτερη η Γαλλία, επικράτησε της Αργεντινής με 4-3 και προκρίθηκε επάξια στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στέλνοντας στο… Μπουένος Άιρες την παρέα του Λιονέλ Μέσι η οποία μάλιστα προηγήθηκε με 2-1 με τυχερό τρόπο.

Οι τρικολόρ» από το 13΄της αναμέτρησης άνοιξαν στο σκορ με βλακώδες πέναλτι του Ρόχο στον Εμπαπέ που είχε διανύσει απόσταση και πήγαινε κατά μέτωπο για το 1-0. Ο Γκριεζμάν ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 από στην άσπρη βούλα, ωστόσο ο Ντι Μαρία με… γκολάρα στο 41΄, με τρομερό ζυγισμένο σουτ και με φάλτσα έκανε το 1-1.

Η Αργεντινή ευτύχησε να προηγηθεί με 2-1 ύστερα από σουτ του Μέσι, με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Μερκάδο και να αλλάζει πορεία στο 48΄του ματς. Ένα γκολ που σαφέστατα και… δεν ήθελε, ήταν απλά τυχερό. Η Γαλλία όμως είχε τον έλεγχο, έβγαζε κάθετες και εκμεταλλεύονταν τους κενούς χώρους και την ταχύτητα του Εμπαμπέ. Ο Παβάρ στο 57΄έφερε το ματς στα ίσα με 2-2, με τρομερό σουτ κι αυτός, ενώ ο άσος της Παρί σφράγισε την εμφατική νίκη πρόκριση της ομάδας του μέσα σε 4 λεπτά (64΄και 68’ ) για το 4-2.

Το μόνο που κατάφερε η Αργεντινή ήταν να μειώσει σε 4-3 στο 93΄με κεφαλιά του Αγκουέρο.