Μέσα από το Yπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διέρχεται πλέον καθημερινά και με συνεχή δρομολόγια η λεωφορειακή γραμμή 859 "ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ".

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ανταποκρίνεται με αυτό το τρόπο θετικά στο αίτημα χιλιάδων εργαζομένων και επισκεπτών τόσο του Υπουργείου, όσο και του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και του Α΄ Τελωνείου Πειραιά.

Είναι ένα κτίριο που εργάζονται εκεί ή θέλουν να διεκπεραιώσουν διάφορες υποθέσεις τους επί 24ώρου βάσεως πολλοί Πειραιώτες, αλλά και νησιώτες που έρχονται για λίγες ώρες ή μέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

Έτσι η νέα διαδρομή της γραμμής 859, η οποία εκτελείται από την Δευτέρα 15/02/2016 από όλα τα δρομολόγια, πραγματοποιείται πλέον εντός του χώρου του λιμανιού, μέσω της Ηετιώνειας Ακτής, αριστερά προς την Πύλη Ε2, δεξιά στο οδικό τμήμα μέχρι το Τελωνείο, αναστροφή στην κυκλική πλατεία, συνέχεια στο οδικό τμήμα προς την πύλη Ε2 και έξοδος από την πύλη Ε2.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών έχουν ιδρυθεί δύο νέες στάσεις (υφιστάμενες άλλων γραμμών) και για τη γραμμή 859:

- "ΥΕΝΑΝΠ", στην οδό προς την πύλη εξόδου Ε2, λίγο μετά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

- "ΥΕΝ", στην οδό από την πύλη Ε2 πριν το κτίριο του Τελωνείου.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο 11185 του ΟΑΣΑ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasa.gr.