Ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του Θεμιστόκλειου Σταδίου του Δήμου Πειραιά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.

Το έργο της ανακατασκευής του ιστορικού «Θεμιστόκλειου», πραγματοποιείται έπειτα από την εκπόνηση τεχνικής μελέτης από τον Δήμο Πειραιά, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 1.373.721,69 ευρώ, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Πειραιά.

Σημειώνεται πως το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του στίβου και των δύο κτηρίων του Σταδίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως η ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου Σταδίου, είναι μια ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, η οποία γίνεται πράξη. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας και ιδιαίτερα του Θεμιστόκλειου Σταδίου, καθώς πρόκειται για έναν αθλητικό χώρο, που επί πολλά χρόνια ήταν παραμελημένος με πολλά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, αναλάβαμε πρωτοβουλία προκειμένου το Θεμιστόκλειο να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο αθλητικό πολυχώρο», επεσήμανε ο κ. Μώραλης, σημειώνοντας: «Ο Πειραιάς είναι μια πόλη που παρά τις σημαντικές διακρίσεις σε αθλητικό επίπεδο έχει μεγάλη έλλειψη σε αθλητικές υποδομές. Δημιουργούμε λοιπόν τις προϋποθέσεις, προκειμένου τα σωματεία, οι δημότες και τα παιδιά της πόλης μας να αθλούνται σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο κ. Μώραλης, προσθέτοντας παράλληλα πως η ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου, έρχεται να ενισχύσει μια σειρά ανακατασκευών σε αθλητικούς χώρους του Πειραιά. Χαρακτηριστικά ανέφερε την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου «Π. Σαλπέας», των κλειστών γυμναστηρίων στα Καμίνια, τις ανακατασκευές στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου στα Βοτσαλάκια, την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ. Επίσης, αναφέρθηκε και στο νέο γήπεδο 11x 11 που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στη συμβολή των οδών Θηβών και Φαλήρου. «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την έναρξη των εργασιών στο Θεμιστόκλειο Στάδιο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, που αποδέχτηκαν την πρότασή μας για την ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου και πλέον η πόλη μας θα διαθέτει στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα έναν σύγχρονο και φιλόξενο χώρο αθλητισμού», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Η ανακατασκευή του Θεμιστόκλειου Σταδίου

Το Θεµιστόκλειο Στάδιο αποτελείται από τον στίβο και δύο κτήρια, ένα ισόγειο επιφανείας 106 τ.µ. περίπου µε αποδυτήρια για τις ανάγκες του στίβου και ένα διώροφο επιφανείας 410 τ.µ. περίπου, το οποίο παραµένει κενό διότι έχει υποστεί ζηµιές από τους σεισµούς του 1999 και έκτοτε δεν έχει επισκευασθεί.

Σε ό,τι αφορά τον στίβο θα συντηρηθεί και θα αποκατασταθεί ο διάδροµος ταχύτητας καθώς και ο υπόλοιπος στίβος (χώρος σκαµµάτων, µπάσκετ), θα γίνουν εργασίες συντήρησης κερκίδων, κιγκλιδωµάτων και δικτύου αποχέτευσης οµβρίων και θα επιστρωθεί  με συνθετικό χλοοτάπητα.

Στο ισόγειο κτήριο αποδυτηρίων θα γίνει καθαίρεση πλακιδίων και τοίχων, ανακαίνιση WC, διαµόρφωση WC ΑΜΕΑ, επιχρίσµατα – χρωµατισµοί, αντικατάσταση κουφωµάτων και επισκευή στέγης.

Στο διώροφο κτήριο θα ενισχυθεί ο φέρων οργανισµός και θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης, προκειμένου να λειτουργήσει ως γυµναστήριο. Προβλέπεται να δημιουργηθούν αίθουσες γυµναστηρίου, συγκροτήµατα αποδυτηρίων και WC, γραφείο προπονητών, ιατρείο και αποθήκη.