Με την έγκριση του ΣτΕ προχωράει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Π. και του Ο.Λ.Θ., καθώς οι δικαστές  απέρριψαν ως απαράδεκτες για τυπικούς λόγους τις προσφυγές των φορέων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του Δημοσίου και στρέφονταν κατά του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των επενδυτών του έτους 2014 για την απόκτηση των μετοχών  των εταιρειών  Ο.Λ.Π. ΑΕ και Ο.Λ.Θ. ΑΕ.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ απερριψε όλες τις προσφυγές των φορέων για τρεις τυπικούς λόγους, χωρίς να εξεταστούν τα συνταγματικά και νομικά ζητήματα που έθεταν οι φορείς. Οι σύμβουλοι της Επικρατείας απέρριψαν κατ΄ αρχάς τις προσφυγές ως εκπρόθεσμες, ενώ αναφέρουν ότι δεν μπορεί να προσβληθεί  στο ΣτΕ η πρόσκληση  του ΤΑΙΠΕΔ για εκδήλωση ενδιαφέροντος προς απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Ο.Λ.Π. και του Ο.Λ.Θ.,  καθώς η πρόσκληση αυτή, "δεν έχει χαρακτήρα εκτελεστής διοικητικής πράξεως υποκειμένης στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ".

Τέλος, οι δικαστές  επισημαίνουν ότι οι φορείς που προσέφυγαν στον ΣτΕ εφόσον δεν ενδιαφέρονται να συνάψουν οι ίδιοι με το ΤΑΙΠΕΔ συμβάσεις πρέπει να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, σύμφωνα με το νόμο 3886/2010 για την δικαστική προστασία κατά τη  σύναψη δημοσίων συμβάσεων