Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης είναι και επίσημα από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Super League. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές του συναιτερισμού, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Καϊμακάμη, που υποστηριζόταν από την ΑΕΚ και με 9 ψήφους, 4 λευκά και 1 «παρών», πήρε το χρίσμα, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Υπέρ της υποψηφιότητας Μπαταγιάννη ψήφισαν 9 ΠΑΕ. Πρόκειται για τις: Λάρισα, Ατρόμητο, Λεβαδειακό, Ξάνθη, Ολυμπιακό, Παναιτωλικό, Πανιώνιο, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία. Λευκό ψήφισαν: ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ ψήφισε «παρών».

Με ψήφους 11-3 επανεξελέγη στη θέση του αναπληρωτή προέδρου ο Χρήστος Δάρας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία δεν έλαβαν μέρος ο ΟΦΗ και ο Αρης, που προβιβάστηκαν από τη Football League, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στη συνεδρίαση έδωσε το παρών ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ένα από τα βασικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Λίγκα και ο νέος πρόεδρος είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτική στέγη. Ηδη οι έξι «άστεγοι» σύλλογοι ξεκαθάρισαν νωρίτερα ότι θα μπλοκάρουν την έναρξη του πρωταθλήματος, εάν δεν βρεθεί λύση.

 

Πηγή: to10.gr