Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 49χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα στο Ι/Φ ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'' Ν.Π. 9725 στη θαλάσσια περιοχή δυτικά βορειοδυτικά ν. Κύθνου, ο οποίος είχε νωρίτερα πέσει στο νερό προκειμένου να επιδιορθώσει δυσλειτουργία στην προπέλα του σκάφους.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πραγματοποιήθηκαν έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το δρομολογημένο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' Ν.Π. 11800 καθώς και από το Α/Κ-Π/Κ ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν. Σύρου 892 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα, απογειώθηκε και ελικόπτερο Π.Ν.

Ο ανωτέρω αγνοούμενος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από τους επιβαίνοντες στο Ι/Φ ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'', καλά στην υγεία του, ενώ το ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκούμενο από το ''ΧΡΗΣΤΟΣ'' και συνοδευόμενο από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στο λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΧΑΝΤΑΚΑΣ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.