«Οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να βγει με επιτυχία η αντιπυρική περίοδος που διανύουμε», δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, η οποία επισκέφθηκε, την Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΣΚΕ Π.Σ.).

Κατά την επίσκεψή της, η κ. Γεννιά συναντήθηκε με τον υπαρχηγό Επιχειρήσεων, αντιστράτηγο Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για την ετοιμότητα του Σώματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα συμβάντα της φετινής αντιπυρικής περιόδου. Επίσης, την ενημέρωσε για τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού κλιμακίου των Κυθήρων, που διαθέτει επτά ενεργά και τρία σε εφεδρεία οχήματα, ενώ έχουν ενισχυθεί και τα πεζοπόρα τμήματα.

Στη συνέχεια, ο αντιστράτηγος ξενάγησε τη βουλευτή στον θάλαμο επιχειρήσεων του ΕΣΚΕ, όπου είχε την ευκαιρία να δει από πρώτο χέρι την πορεία μιας πυρκαγιάς, από τη στιγμή της αναγγελίας της μέχρι και την αποστολή δυνάμεων για την αντιμετώπισή της.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της, η κ. Γεννιά τόνισε τη σημασία που έχει στην επιτυχή αντιμετώπιση των συμβάντων, ο καλός συντονισμός της Πυροσβεστικής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς , μεταξύ των οποίων είναι η ΕΛ.ΑΣ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το Σώμα των εθελοντών.